Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Dit kun je doen op de camping tijdens regen

Het kampeerleven draait allemaal om de onvoorspelbaarheid en schoonheid van de natuur. Maar wat als Moeder Natuur besluit een regenachtige wending aan je vakantie te geven? Geen zorgen, er zijn nog tal van manieren om plezier te hebben op de camping, zelfs als de hemel grijs en nat is. Hier zijn enkele tips en ideeën om een regenachtige dag op de camping te transformeren in een onvergetelijk avontuur.

Dit kun je doen op de camping tijdens regen

1. Koken en Bakken

Het grijze weer is perfect voor culinaire experimenten. Op deze manier kun je alvast een heerlijke avondmaaltijd bereiden of een uitgebreide lunch maken om morgen mee te nemen onderweg wanneer het beter weer is voor buitenactiviteiten. Het is het ideale moment om nieuwe recepten proberen met lokale ingrediënten die je misschien thuis niet hebt. Met de juiste voorbereiding en uitrusting kan koken en bakken een leuke en gezellige manier zijn om de dag door te brengen.

2. Spelletjes spelen

Neem altijd bord- en kaartspellen mee wanneer je gaat kamperen. Deze zijn perfect voor regenachtige dagen. Of het nu Monopoly, Scrabble of Uno is, de tijd zal voorbijvliegen. Maak er een toernooi van met prijzen voor de winnaars. Als je kinderen bij je hebt, kunnen traditionele kampeerspellen zoals 'ik zie, ik zie, wat jij niet ziet' en 'wie ben ik?' hen urenlang bezighouden. Zorg dat je een verscheidenheid aan spellen meeneemt, zodat je niet snel uitgekeken raakt op dezelfde. Denk bijvoorbeeld ook aan puzzels, welke ook leuk kunnen zijn om gezamenlijk op te lossen.

3. Lezen

Boeken zijn perfect voor regenachtige dagen. Neem altijd een paar goede boeken mee of een e-reader als je die hebt. Maak een knus hoekje in je tent of caravan, zet een kopje thee en verlies jezelf in een andere wereld. Het is ook een geweldige kans voor ouders om verhalen voor te lezen aan hun kinderen. Neem voor hen ook een aantal vakantieboekjes mee met leuke raadsels en puzzels om ze bezig te houden, zodat je zelf ook even in alle rust kunt lezen.

4. Podcasts en audioboeken

Podcasts en audioboeken zijn een uitstekend middel om jezelf te vermaken wanneer je geen zin hebt om te lezen. Neem je favoriete podcasts en audioboeken mee op je telefoon, tablet of e-reader voor je volgende kampeertrip. Luister naar een spannend verhaal, leer iets nieuws, of lach mee met je favoriete grappige podcast.

5. Kampeerknutsels

Er zijn tal van DIY-projecten die je kunt doen terwijl je op de camping bent. Neem knutselspullen of zelfs knutselpakketjes mee. Je kunt ook knutselspullen uit de natuur verzamelen tijdens een wandeling op een zonnige dag om te bewaren zodat je het kunt gebruiken als het een keer regent. Dit kan variëren van het maken van dromenvangers met takken en veren, het versieren van stenen, tot het maken van windklokken met gevonden voorwerpen. Het zijn niet alleen geweldige manieren om je creativiteit te uiten, maar ook een leuk aandenken aan de vakantie om mee naar huis te nemen.

6. Wellness en ontspanning

Maak van de gelegenheid gebruik om te ontspannen en op te laden. Yoga en meditatie zijn geweldige activiteiten voor een rustige regenachtige dag. Je kunt ook muziek maken als je een eigen instrument zoals een gitaar bij je hebt ter ontspanning of zelfs een spa-dag inplannen met gezichtsmaskers en voetenbaden. Op deze manier ben je er weer helemaal klaar voor om deel te nemen aan intensieve activiteiten als het weer opklaart.

7. Kampeerbioscoop

Samen films kijken als je alleen een laptop of tablet bij je hebt, is lang niet zo gezellig als wanneer het op het grote scherm van een tv afspeelt. Als je een draagbare projector (ook wel een beamer genoemd) en een wit laken hebt, kun je eenvoudig een thuisbioscoop maken. Kies een film die iedereen leuk vindt, maak popcorn en geniet van een (ont)spannende filmavond op de camping.

8. Regenwandeling

Als de regen mild is en je hebt de juiste kleding meegenomen, waarom zou je dan niet een regenwandeling maken? De regen brengt vaak een hele nieuwe reeks geuren en geluiden met zich mee en het kan zeer verfrissend zijn. Je zult waarschijnlijk een kant van de natuur zien die veel kampeerders missen. Trek je regenbroek, regenjas en regenlaarzen aan en trek je gewoon even niks van het weer aan! Ben je een liefhebber van fotografie? Pak dan je kans om de mooiste foto’s van de natuur in de regen te maken.

Wat kun je doen in de omgeving van de camping?

Een kampeertrip hoeft niet beperkt te blijven tot de grenzen van de camping, zeker niet als het regent. Er zijn veel mogelijkheden om je horizon te verbreden en van je vakantie te genieten, ongeacht het weer. Hier zijn enkele suggesties die je kunt verkennen:

1. Musea

Ongeacht waar je kampeert, er is vaak wel een museum in de buurt. Dit kan variëren van grote nationale musea tot kleine, lokale collecties. Musea zijn perfect voor regenachtige dagen, omdat ze onderdak bieden en ook veel te leren en te zien.

2. Galerieën

Als je een kunstliefhebber bent, zoek dan naar lokale galerieën. Dit kunnen hedendaagse kunstgalerieën zijn of galerieën die werk van lokale kunstenaars tentoonstellen. Je kunt er urenlang dwalen en genieten van het prachtige werk.

3. Historische locaties

Veel landen zoals Frankrijk en Duitsland beschikken over een groot aantal historische gebouwen, zoals forten, kastelen, ruïnes en monumenten die je kunt bezoeken. Hoewel sommige van deze buiten zijn, bieden velen overdekte tours of exposities.

4. Kerken en Kathedralen

Kerken en kathedralen zijn niet alleen plaatsen van aanbidding. Het zijn ook prachtige architecturale meesterwerken die je - vaak zelfs gratis - kunt verkennen. De historische bouwwerken bieden een boeiend inzicht in de geschiedenis en cultuur van de regio. Bovendien kun je er soms een rondleiding krijgen om er meer over te weten te komen.

5. Bioscopen

Controleer of er lokale bioscopen in de buurt zijn. Ze bieden niet alleen beschutting tegen de regen, maar zijn ook een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van een leuke film. Als je in het buitenland bent, let er dan op dat er ondertiteling bij de film aanwezig is.

6. Wijn- en/of bierproeverijen

Veel regio’s in bijvoorbeeld Frankrijk, Italië en Spanje hebben een groot aantal wijngaarden behorend tot prestigieuze wijnhuizen die proeverijen aanbieden. Het is een heerlijke manier om lokale producten te proeven en meer te leren over de kunst van de productie van wijn. In landen als Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië zijn er weer veel bierproeverijen die je kunt bezoeken.

7. Boekwinkels en Bibliotheken

Voor boekenliefhebbers kunnen lokale boekwinkels en bibliotheken een schuilplaats bieden tegen de regen. Je kunt er een paar uur doorbrengen met bladeren door boeken, genieten van de sfeer en misschien zelfs een nieuw favoriet boek ontdekken.

8. Workshops en Cursussen

Kijk of er workshops of korte cursussen beschikbaar zijn in de buurt. Dit kan variëren van kooklessen, kunstworkshops, tot yogalessen. Het is niet alleen een manier om de tijd door te brengen, maar ook om nieuwe vaardigheden te leren. Denk bijvoorbeeld aan een leuke cursus pottenbakken, waarna je iets moois mee naar huis kunt nemen dat je zelf hebt gemaakt.

9. Aquaria en Dierentuinen

Veel steden en grotere plaatsen hebben aquaria en dierentuinen die ook bij slecht weer een geweldig dagje uit kunnen bieden. Afhankelijk van de dierentuin natuurlijk, is het vaak zo dat er veel mogelijkheden zijn om ergens te schuilen. Zo zijn aquaria in de meeste gevallen overdekt. Als het niet hard regent of heel wisselvallig weer is, kan een dierentuin met een paraplu verkennen heel leuk zijn. De dieren zijn niet zo versuft meer door de zomerhitte en het is bovendien minder druk in de dierentuin. Dit maakt de kans groot dat je veel meer te zien krijgt dan gewoonlijk.

Boek nu jouw vakantie via Campings.nl

Bij Campings.nl streven we ernaar om jouw kampeerervaring zo soepel en plezierig mogelijk te maken. We begrijpen dat het vinden van de perfecte camping kan aanvoelen als het zoeken naar een naald in een hooiberg. Daarom bieden we een platform dat de stress wegneemt van het plannen van jouw kampeervakantie. Met een uitgebreide verzameling van campings op diverse locaties in Europa, bieden we je een schat aan keuzes. Of je nu de voorkeur geeft aan een luxe verblijf op een rustige camping aan het water midden in de natuur, of een familiecamping met een zwemparadijs en animatie, we hebben opties die passen bij elke voorkeur.

Elke camping op ons platform wordt gepresenteerd met gedetailleerde informatie, waaronder faciliteiten, locatie en beoordelingen. We bieden ook foto's om je een duidelijk beeld te geven van wat je kunt verwachten. Wanneer je eenmaal een camping naar wens hebt gevonden, druk je op de knop ‘reserveer’. Vervolgens sturen we je veilig door naar de website van de aanbieder waar je het boekingsproces kunt afronden. Veel plezier met het kiezen van je volgende vakantiebestemming!



Auteur: Bo