Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De 5 leukste campings van Italië

Italië, het land van kunst, cultuur, heerlijk eten en adembenemende landschappen, biedt ook een uitgebreid netwerk van campings voor de avontuurlijke reiziger. Of je nu droomt van een kampeervakantie aan de kust, in de bergen of te midden van weelderige wijngaarden, Italië heeft voor elk wat wils. Laten we samen een reis maken door enkele van de meest betoverende campings die dit prachtige land te bieden heeft.

De 5 leukste campings van Italië

Op vakantie in Italië

Op vakantie gaan in Italië is een betoverende ervaring die een perfecte mix biedt van culturele rijkdom, adembenemende landschappen, heerlijk eten en een ontspannen levensstijl. Of je nu de voorkeur geeft aan stedentrips, ontspannende strandvakanties of avontuurlijke verkenningen in de natuur, Italië heeft voor elk type reiziger iets te bieden. Dus, bereid je voor op een onvergetelijke reis vol met prachtige ervaringen en ontdek de unieke charme van La Dolce Vita.

De 5 leukste campings zijn

·         Hu Norcenni Girasole Village

·         Hu Fabulous Village

·         Camping Bella Italia

·         Montescudaio Village

·         Camping Cisano / San Vito

Hu Norcenni Girasole Village

Midden in de Toscaanse heuvels ligt Camping hu Norcenni Girasole village. Op deze grote familiecamping kan je álles vinden, maar heerst toch een rustige sfeer. De camping is gelegen in het hart van Toscane en ligt midden in de driehoek Florence – Arezzo en Siena. Op de camping zijn twee waterparken. Het hooggelegen zwembadcomplex is ideaal voor kinderen tot een jaar of 10-12. In de 3 lagunevormige baden is er genoeg plezier te beleven, er zijn namelijk kastelen en sproeifonteinen, waterduinen om vanaf te glijden en een lazy river waar je met een zwemband vanaf kunt gaan. Beneden is er nog een zwembadcomplex met 3 zwembaden, 1 spraypark, 2 kinderbaden en een glijbaan. Bij beide zwembadcomplexen is een zwembadbar, waar je ontbijt, lunch of een drankje tussendoor kunt bestellen. Heb je geen zin om naar het zwembadcomplex te lopen, neem dan het treintje dat over de hele camping rijdt.

Op de camping vind je spiksplinternieuwe stacaravan Estivo Premium. Deze exclusieve stacaravan is door ons zelf ontworpen en ontwikkeld. De luxe stacaravan op de camping heeft 3 slaapkamers, 2 badkamers en is uiteraard voorzien van airco. De ruime keuken is uitgerust met een Nespresso koffiezetapparaat en vaatwasser. Natuurlijk wil je zoveel mogelijk buiten vertoeven; de ruime extra brede veranda beschikt over een relaxte loungehoek met sfeerverlichting en is geheel overdekt. De camping ligt in de Chianti-streek in het plaatsje Figline Valdarno, 30 kilometer onder Florence. De camping ligt tegen een heuvel aan, tussen de olijf- en wijngaarden, en heeft daardoor een prachtig uitzicht op landelijk Toscane. Dwars door deze mooie omgeving bezoek je steden zoals Siena, Pisa, Lucca, San Gimignano en Florence. Daarnaast biedt de camping ook georganiseerde excursies aan. Vanuit Figline Valdarno sta je binnen een half uur met de trein in het centrum van Florence!

Geniet van het zwemparadijs op deze camping

Hu Fabulous Village

Viersterren camping Fabulous Village ligt tussen de stad Rome en de kust bij Ostia in Lazio. Een ideale locatie voor een gezinsvakantie vol activiteiten. Tijd om te herinneringen te maken en mooie momenten te beleven ! In het hart van de camping ligt een prachtig zwembadcomplex met onder andere twee grote zwembaden. Race van de waterglijbaan, spetter in het kinderbad of ga bubbelen in de jacuzzi. Het ene grote zwembad heeft een lagune- achtige sfeer, terwijl je in het tweede bad je kracht traint door baantjes te trekken. Lekker sportief! In beweging blijven doe je sowieso tijdens je vakantie op camping Fabulous Village. Daag je vrienden en familie uit voor een sportieve wedstrijd op de voetbalvelden en tennisbanen, of speel een gezellig potje pingpong. Weet je zelf even niet waar je zin in hebt? De camping organiseert allemaal leuke activiteiten, van sporttoernooien en fitnesslessen tot miniclubs voor kinderen en tieners. Ook ’s avonds hoef je je niet te vervelen. Er is een entertainmentprogramma met onder andere schuimparty’s, liveshows en muziek. Swingen maar!

Zin in een lekkere maaltijd? Op de Fabulous Village eet je je buik rond, bij de Central Bar eet je een heerlijk ontbijt met je gezin, terwijl je bij het zwembad luncht en van het uitzicht geniet. In het restaurant proef je de beste gerechten tijdens het diner en voor een lekkere snack ga je naar de ijssalon of de take- away. Liever zelf een recept uitzoeken? In de supermarkt op de camping haal je de boodschappen! Onze stacaravans zijn ruim ingericht en hebben handige voorzieningen. Daarnaast bevinden zij zich op rustige plekken op de camping. Kortom, alles wat je nodig hebt voor een comfortabele, ontspannen en leuke campingvakantie in Italië! De omgeving van de camping ligt op acht kilometer rijden van Ostia Lido. Plof hier neer op het lange zandstrand, haal een lekker ijsje of ga eten bij een van de bars of restaurants. Vergeet niet de oude haven te bezoeken!

neem een verfrissende duik in een van de zwembaden op deze camping

Camping Bella Italia

Camping Bella Italia is een van de bekendste campings van Italië. En terecht! De camping ligt op loopafstand van het prachtige Peschiera del Garda en direct aan het Gardameer. Camping Bella Italia is een grote camping met veel faciliteiten en voorzieningen die er voor zorgen dat je niets tekort hoeft te komen. Er is een uitgebreid animatie programma met gave avondshows. Wil je een keer lekker uit eten? Dan kun je bij een van de restaurants genieten van de culinaire Italiaanse keuken. Een vakantie op camping Bella Italia is een vakantie waar de naam ‘Bella Italia’ helemaal tot zijn recht komt. Met 8 zwembaden en meerdere glijbanen is er wat betreft zwemplezier voor ieder wat wils. Voor de kleintjes zijn er ondiepe zwembaden waar heerlijk veilig gespeeld kan worden en rond de zwembaden is er genoeg plek om even heerlijk weg te dromen op één van de ligbedden onder de zon. En wordt het je toch te warm onder de voeten, dan kun je natuurlijk een verfrissende duik nemen of een verkoelend drankje of ijsje halen bij de bar. Camping Bella Italia heeft aan het Gardameer een uitgebreid kiezelstrand en een steiger waarvan je eens stoer in het water kunt springen. Je kunt hier ook een waterfiets huren of andere wateractiviteiten ondernemen. Daarnaast heb je vanaf het strand heerlijke vergezichten over het Gardameer.

Een vakantie aan het Gardameer is bijna niet compleet zonder een bezoek aan het imposante Verona met het balkon van Romeo en Julliet en de arena als hoogtepunten om te zien. Maar ook direct in de buurt heb je tal van mogelijkheden. Bezoek één van de spectaculaire attractieparken of duik eens het achterland van het Gardameer in. Daar vind je pittoreske plaatsen zoals Borghetto sul Mincio en Mantova. Als je een keer behoefte hebt om met de auto te rijden dan kun je met de veerboot een van de prachtigste stadjes aan het Gardameer bezoeken.

Zwembad of strand? Op deze camping hoef je niet te kiezen!

Montescudaio Village

Een zwemparadijs met twee grote zwembaden, twee glijbanen, een peuterbad en een waterlagune liggen hier voor je klaar. Met theatershows, waterspelletjes en sporttoernooitjes zijn je kinderen de hele dag bezig op Camping Montescudaio Village. Een extra groot voordeel: de animatie is gewoon in het Nederlands. En de omgeving is schitterend. Je kampeert midden in een bos, tussen de heuvels van Toscane. De camping ligt op slechts zes kilometer van de Middellandse Zee, dus ook een dagje aan de Italiaanse kust mag niet ontbreken. De camping ligt in een groot bos op de Toscaanse heuvels. Ideaal voor wie van het strand en de natuur houdt. Deze gezinscamping is een goede uitvalsbasis voor een stedentrip. Met nog geen uurtje rijden sta je in het oude Pisa. Kun je die toren van Pisa eindelijk een met eigen ogen zien. Maar ook op en rond de camping is er genoeg te doen. Zo fiets je in een kwartier naar de Middellandse Zee. En geef toe: iedereen wil tijdens zijn campingvakantie toch wel een dagje naar het strand?

Kunnen jullie niet wachten om in het water te springen? Dan heb je geluk. Camping & Village Montescudaio heeft namelijk ook een prachtig zwemparadijs. Je hoeft de camping niet eens af voor hele dagen vol waterpret! Van de twee grote wedstrijdbaden is er eentje iets ondieper. Zo kunnen ook de kleinere kinderen hier veilig zwemmen. De allerkleinste zwemmers kunnen eindeloos genieten van glijbaantjes en waterspeeltoestellen in het peuterbadje. Er zijn twee waterglijbanen, waarvan één met een lengte van wel 80 meter! Net lekker gezwommen? Dan heb je vast honger. Gelukkig ligt er pal naast het zwembad een gezellige bar waar je wat drinken of een kleine snack kunt halen. En ernaast ligt een groot restaurant. Tijd voor pizza! Of een hamburger, Italiaans broodje of Toscaans diner. Het restaurant heeft een uitgebreide kaart. Heb je toch niet zo'n honger als je dacht? Speel dan nog even een potje voetbal op de sportveldjes. Of ga met de kinderen naar de klimmuur of de grote speeltuin. Op Camping & Village Montescudaio is genoeg te doen!

's avonds heerlijk genieten van een lekker drankje bij de bar

Camping Cisano / San Vito

Een zwembadcomplex met een speelparadijs voor kinderen: laat de waterpret beginnen! Op deze camping aan het Gardameer, die precies tussen Lazise en Bardolino ligt, kan het hele gezin genieten van een vakantie vol water. Want niet alleen heeft camping Cisano /  San Vito meerdere zwembaden. Je kampeert hier ook nog eens direct aan het Gardameer. Waar je ook staat op de camping, het Gardameer is nooit ver weg. Deze Italiaanse camping ligt aan de oostkust van het Gardameer. Je viert hier vakantie tussen mooie kustplaatsjes als Bardolino, Garda en Lazise. Camping Cisano / San Vito bestaat eigenlijk uit twee campings. Via de weg of een tunneltje loop je van de ene naar de andere camping. Allebei liggen ze direct aan het water. Dus op welke camping je ook staat, het Gardameer is altijd vlakbij.

In de drie zwembaden van camping Cisano / San Vito vind je meerdere leuke glijbanen en waterspeeltoestellen. De kinderen kijken hun ogen uit wanneer ze het grote waterklimtoestel zien. Zeker voor de kleintjes zijn de zwembaden een waterparadijs. Maar zelf kun je ook lekker zwemmen in het diepere zwembad. Dat wordt elke dag waterpret met het hele gezin! Even iets anders? Duik dan naast de camping het Gardameer in, of ga zonnen op het privé-zandstrand van de camping. Op deze camping is er voor jong en oud van alles te doen. De kinderen kunnen knutselen en dansen bij de miniclub. Zelf begin je de dag met een lesje aquagym. Daarna een potje tennis of voetbal, of ga met het gezin naar het zwembad. Het bereik van je telefoon is niet overal op de camping even sterk. Maar met zoveel leuke dingen om te doen is het hier niet moeilijk om lekker offline te genieten! Wil je samen iets bijzonders doen? Maak dan een tochtje over het Gardameer met een kajak, waterski's of de bananenboot!

De kinderen hebben op deze camping uren lang waterpret

Italië is niet alleen een bestemming voor geschiedenisliefhebbers en fijnproevers, maar ook voor avonturiers die de prachtige campings willen ontdekken die het land te bieden heeft. Of je nu kiest voor de kust van Rome, de wijngaarden van Toscane of de oevers van het Gardameer, de campings van Italië beloven een onvergetelijke ervaring te bieden te midden van de natuurlijke schoonheid van dit betoverende land. Dus pak je tent in, bereid je voor op een roadtrip en ontdek de magie van kamperen in Italië. Met een verblijf van Campings.nl zit je altijd goed! De website heeft een breed scala aan accommodaties die stuk voor stuk een unieke ervaring in Italië zullen bezorgen. Dus neem een snel een kijkje en boek vandaag nog die heerlijke Italiaanse vakantie.



Auteur: Dani