Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De 3 leukste campings aan een meer in Karinthië, Oostenrijk

Denk je aan Oostenrijk denk je waarschijnlijk aan wintersport. Maar dat is stiekem wel jammer, want je kan eigenlijk heel het jaar door op vakantie naar het prachtige land! Op vakantie naar een camping in Oostenrijk, met name in de zomer, kan je aangenaam verrassen. In de zomer worden de meren van het land goed bezocht om in te zwemmen of voor een actieve vakantie met watersport. In deze blog lees je over de drie leukste campings in Karinthië, een kleine deelstaat van Oostenrijk, aan een meer.

De 3 leukste campings aan een meer in Karinthië, Oostenrijk

Op vakantie naar Karinthië

De deelstaat in het zuiden van Oostenrijk grenst aan Italië en Slovenië, dus grote kans dat je er eens doorheen of langs hebt gereden onderweg naar een van deze twee landen. Voor je volgende vakantie op een camping is het misschien wel leuk om Karinthië als eindhalte te hebben. De zomers kunnen er aardig warm worden, dus je hoeft niet bang te zijn dat je het lekkere weer zal missen. Daarnaast is het gebied eigenlijk heel rustig met veel groen, waardoor het een favoriete bestemming is voor natuurliefhebbers. Je vindt ook de Wörthersee in Karinthië, het grootste meer van Oostenrijk. Ben je dus op zoek naar een camping in Oostenrijk, dan raden wij je zeker een van de drie campings aan een meer hieronder aan.

EuroParcs Hermagor - ★★★★★

Ontdek dé perfecte bestemming voor gezinsvakanties bij EuroParcs Hermagor in zonnig Karinthië. Of je nu houdt van zwemmen in verwarmde baden, bergavonturen, of culinaire uitstapjes, deze camping heeft het allemaal. Geniet van het panoramische berglandschap terwijl je relaxt in de sauna of neem een duik in de warme wateren van de nabijgelegen Presseggersee. Een breed scala aan activiteiten wordt georganiseerd, van bergwandelen en mountainbiken tot wijnproeverijen en ponyrijden voor de kleintjes. Een sfeervol restaurant serveert lokale en internationale gerechten om je smaakpapillen te verwennen. En voor een spannend dagje uit, bent u binnen een uur in zowel Italië als Slovenië. 

EuroParcs Hermagor is de ultieme bestemming voor een actieve en ontspannen vakantie.

Schwimmbad Camp Mössler - ★★★★

Schwimmbad Camp Mossler biedt een mooie setting voor een onvergetelijke campingervaring. Gelegen te midden van natuur, inclusief prachtige loofbomen, sierstruiken en kleurrijke bloemperken, heeft deze uitgestrekte camping een rustgevende sfeer. Voor de kruidenliefhebbers is er zelfs een eigen kruidentuintje waar je verse ingrediënten kunt plukken. De omgeving rondom Millstättersee is perfect voor outdoor-activiteiten zoals wandelen en fietsen. Of je nu een beginnende wandelaar of een doorgewinterde fietser bent, de paden en routes bieden een uitdagende maar lonende ervaring, allemaal met het panoramische uitzicht op het prachtige meer.

Neem een lekkere duik tijdens een onvergetelijke vakantie op Schwimmbad Camp. Mössler

EuroParcs Presseggersee - ★★★★★

EuroParcs Presseger See is een camping gelegen in het pittoreske Kärnten. Aan de oevers van het warme Pressegger See, met zomerse watertemperaturen van ongeveer 28 graden, biedt deze groene terrassencamping alles wat je nodig hebt voor een ontspannende en avontuurlijke vakantie. De locatie aan de bosrand voegt een extra laag van rust toe, waar je kunt genieten van zandstranden en ligweides. Het spectaculaire berglandschap van Karinthië vormt de perfecte achtergrond voor deze geweldige camping. En als je even iets anders wilt, liggen de Italiaanse regio rond Udine en het Nationaal Park Triglav in Slovenië op slechts een steenworp afstand. Villach, een sfeervolle stad rijk aan cultuur en geschiedenis, is ook slechts een half uur rijden verwijderd van de camping.

In een natuurrijke omgeving tot rust komen kan op EuroParcs Presseggersee

Een vakantie begint met de juiste accommodatie

Nu je de parels van Karinthië, Oostenrijk hebt ontdekt, ben je klaar voor je volgende grote avontuur. Elke camping heeft zijn eigen unieke charme en voorzieningen, dus er is altijd iets dat perfect bij jou en je reisgenoten past. Als je de ultieme kampeerervaring wilt zonder concessies, waarom zou je dan nog wachten? Ontdek de beschikbaarheid en boek jouw ideale verblijf rechtstreeks via Campings.nl. Begin vandaag nog met het creëren van herinneringen die een leven lang meegaan.

Tot snel op de camping!



Auteur: Ferhat