Campings in Girona

CAMPINGS IN GIRONA

Een camping in Girona in Spanje boeken betekent bijna wel zeker dat je de zon op gaat zoeken. Hier is het immers altijd een prima klimaat en vooral in de zomer is het er altijd droog en is de lucht strakblauw. Reden genoeg om eens een keer te gaan natuurlijk. Girona is een stad die al voor de moderne jaartelling werd gesticht. Daarmee is het bijna 2100 jaar oud. Dit is dan ook terug te zien in de architectuur die je hier midden in de regio Catalonië vindt. Je ziet veel uit verschillende perioden terug. Toch is er nog veel meer wat een verblijf op campings in Girona aantrekkelijk kan maken. Lees meer 

Bezienswaardigheden in Girona

Als je dan toch voor een kleine camping in Girona in Spanje kiest, wat ga je er dan eigenlijk allemaal doen? Hier vind je in ieder geval alvast een paar goede opties:

Forten

Girona is regelmatig van eigenaar gewisseld. Zo hadden de Romeinen er een periode, maar waren ook de Moren er de baas. Elk met hun eigen forten ter verdediging.

Sant Feliu

Sant Feliu is een oude kerk in Gotische stijl die uit de vijftiende eeuw stamt.

Placa de la Independencia

Een van de slagen die gestreden is rond Girona is die tegen de Franse leider Napoleon Bonaparte. Dit plan is daarnaar vernoemd ter nagedachtenis, maar toont ook hele andere zaken.

Campings in Girona

Het aantal campings in en om Girona is flink groot. Vaak zijn mensen op zoek naar campings aan zee, maar dit kan wel wat lastiger worden omdat Girona wat meer landinwaarts ligt. Dat neemt niet weg dat er wel bijvoorbeeld veel leuke familiecampings te vinden zijn en ook het soort camping waar luxe voorop staat steeds meer voet aan de grond krijgt in dit gebied. Er is in dat opzicht dus ook meer dan genoeg keuze voor ieder type vakantieganger.

Girona als uitvalsbasis

Catalonië is één van die plekken die in de afgelopen jaren flink in ontwikkeling is geweest. Er is dus voldoende reden om een vakantie naar een camping in Girona te overwegen. Je kunt dan bovendien gemakkelijk ook de andere plekken in de regio bereiken. Barcelona ligt bijvoorbeeld heel dichtbij. Ook Tarragona is niet heel ver weg. Dit maakt het gemakkelijk om al deze plekken in één vakantie te doen. Dit is natuurlijk een aantrekkelijke optie voor mensen die nog veel wensen op hun lijstje hebben.

Bekijk alle campings in Catalonië

Boek direct een camping in Girona

Eigenlijk is er geen reden waarom je een camping in Girona niet eens als zomervakantiebesteding zou kiezen. Het is immers in alle opzichten precies dat wat veel mensen zoeken in een vakantiebestemming.

Een camping in Girona in Spanje is ook een optie als je het liever kleinschalig wilt houden. Dit is immers in de nog meer toeristisch ingestelde plekken van deze regio soms net iets lastiger. Zoek je de rust, dan ben je echter in deze stad helemaal op de plek waar je zijn moet in de zomermaanden. Alleen al om die reden is het goed om nu direct een camping in Girona te boeken!