Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Woerden

Woerden ligt ten westen van Utrecht en heeft de vakantieganger veel te bieden. De stad heeft een prachtig historisch stadshart waar je mooie winkels ziet met lokale producten. De sfeer is hier heel gemoedelijk. Je zit hier heel dicht bij het Groene Hart, dus ook voor natuur zit je op een camping bij Woerden op de goede plek. Er liggen ook leuke steden in de omgeving; je bent zo in Utrecht of in Rotterdam. Meer lezen
Campings bij Woerden
3 Campings

Kamperen bij Woerden

Houd je van actieve vakanties? Ga dan vooral eens naar de Loosdrechtse Plassen of de Vinkeveense Plassen om te waterskiën, zeilen of kanoën. In deze omgeving zijn ook erg mooie wandelroutes en fietsroutes. Ook in het Groene Hart kun je prachtig fietsen en wandelen. Ben je meer een stadsmens? Ga Woerden dan verkennen. Of maak een ritje naar Rotterdam of Utrecht om daar de toerist uit te hangen. Kortom, op een camping bij Woerden zit je op de perfecte plek om de rest van de omgeving te gaan ontdekken.

Soorten campings bij Woerden

Bij Woerden kun je prima kamperen. Je zit hier immers dichtbij het Groene Hart, dus een camping midden in de natuur behoort tot de mogelijkheden. Zo heb je toch de rust die je verwacht van een kampeervakantie, terwijl je ook op korte afstand van verschillende steden zit. Er zijn ook genoeg opties om een camping te boeken dichter bij de stad, zoals de stadscamping. Ga je op stap met de kinderen en wil je dat zij genoeg te doen hebben? Kies dan een familiecamping waar veel voor ze georganiseerd wordt. Ben je al nieuwsgierig geworden? Ga dan gauw kijken bij ons aanbod en boek je vakantie!

Bezienswaardigheden in de omgeving van Woerden

Woerden is een sfeervolle stad met een mooi centrum en met veel mooie natuur in de omgeving. Er is hier altijd wel wat te doen. Wij hebben een top vijf voor je gemaakt:

Rotterdam

Na ongeveer een half uurtje rijden ben je al in Rotterdam. Deze mooie Maasstad is jouw bezoek zeker waard want hier is veel te beleven. Beklim de Euromast, bezoek één van de musea of ga gewoon lekker winkelen.

Stadsmuseum Woerden

Het museum is gevestigd in een mooi pand uit de 16e eeuw. Hier wordt kunst afgewisseld met geschiedenis. Er hangen werken van kunstenaars die in Woerden gewoond hebben. Er is ook een afdeling met archeologische vondsten. Hier kun je je verdiepen in het Romeinse verleden van de stad.

Kasteel De Haar

Dit is het grootste kasteel van Nederland en het is werkelijk prachtig. Het kasteel heeft alles wat je zou verwachten: torens, een ophaalbrug en een prachtig Engels landschapspark. Laat je hier rondleiden en voel je alsof je in een sprookje beland bent.

Avifauna

Dit is een park met allerlei soorten vogels. Van papegaaien tot pinguïns tot flamingo’s. Je mag hier zelf de papegaaien voeren. Naast vogels zitten hier ook ringstaartmaki’s en rode panda’s.

Archeon

Op nog geen twintig minuten rijden van Woerden, ligt het Archeon. Hier reis je door de geschiedenis, vanaf de prehistorie, via de Romeinen naar de Middeleeuwen. In het Romeinse Museum mag je zelf aan het werk als archeoloog.

Ga Kamperen in Woerden!

Een camping bij Woerden is voor iedereen leuk. Er zijn veel activiteiten voor kinderen en ook aan cultuur en geschiedenis en leuke steden om te gaan winkelen is hier geen gebrek. Boek daarom nu je vakantie!