Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Nieuwegein

Ten zuiden van Utrecht ligt de stad Nieuwegein. Het is een gezellige stad waar je leuk kunt winkelen en waar je goed kunt eten bij één van de vele horecagelegenheden. De stad ligt erg centraal, dus voor je het weet sta je in hartje Utrecht. Er liggen ook andere leuke steden en dorpen in de buurt, zoals Amersfoort en Zeist. Je zit hier ook in de buurt van de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug, dus als je op de camping staat in Nieuwegein, ben je zo in de natuur. Meer lezen
Campings bij Nieuwegein
5 Campings

Kamperen bij Nieuwegein

In de omgeving van de stad kun je erg mooi fietsen en wandelen in de natuurgebieden en langs de rivier de Lek. Ook een tripje naar een andere stad is erg leuk. Utrecht kun je bijvoorbeeld niet links laten liggen. Deze mooie stad moet je zeker bezoeken als je zo dichtbij bent. Er zitten namelijk veel leuke musea en ook voor kinderen is er genoeg te doen. Als je sportief bezig wilt zijn, moet je bij de Loosdrechtse Plassen zijn. Het is ongeveer een half uurtje rijden en je kunt er zeilen, waterskiën, kanoën en nog veel meer.

Soorten campings bij Nieuwegein

Een camping in de omgeving van Nieuwegein is een mooie locatie om de stad en de rest van dit gebied te gaan verkennen. Er is hier veel variatie in grote en kleine campings. Er zijn campings die zich met name richten op kinderen, zodat zij altijd wat te doen hebben. Je vindt hier ook leuke natuurcampings, waar het lekker rustig is. Wil je aan het water kamperen? Ook dat is mogelijk. Nieuwegein ligt immers aan de Lek, dus aan de over van deze rivier je tent opzetten is natuurlijk wel erg mooi. Wij hebben veel mooie en goede locaties voor je uitgezocht. Maak je keuze en boek je kampeervakantie!

Bezienswaardigheden in de buurt van Nieuwegein

Vanwege de centrale ligging van de stad, kun je hier alle kanten op. Wij hebben vast voor je gekeken welke bezienswaardigheden leuk zijn om te bekijken vanaf je camping in Nieuwegein.

Spoorwegmuseum

In dit museum vind je echt álles over treinen. Je kunt hier allerlei soorten treinen bekijken en je leert over de geschiedenis van de trein. Het rijtuig van de koninklijke familie kun je hier ook bekijken.

DOMunder

Het is natuurlijk heel leuk om de Dom van Utrecht te beklimmen, maar daarnaast kun je ook op ontdekkingsreis ónder de toren. Met een gids ga je op verkenning in de duisternis van de Dom. Vooral voor kinderen is dit een heel leuke ervaring.

Botanische Tuinen

Aan de rand van het Utrecht Science Park vind je deze prachtige tuinen. Er staan planten en bloemen van over de hele wereld. Er is ook een speciale tuin die in het teken staat van kikkers, vlinders, bijen en hommels.

Nieuwe Hollandse Waterlinie

De waterlinie wordt gevormd door een maar liefst 47 forten in een lint van zo’n 85 kilometer. Hier ontdek je hoe Holland werd verdedigd met behulp van deze forten én met behulp van water. Er zijn mooie wandel- en fietsroutes aanwezig in dit gebied.

Sonnenborgh Museum en Sterrenwacht

Hier moet je naartoe als je interesse hebt in natuurkunde, het weer en het heelal. Hier staan drie telescopen waarmee je de sterrenhemel kunt onderzoeken. Het bastion, waarin het museum is gevestigd, is zelf ook de moeite waard.

Ga kamperen in Nieuwegein!

Een camping bij Nieuwegein is echt ideaal! Hier is altijd wat te doen voor alle leeftijdscategorieën en de omgeving is hier erg mooi. Neem sowieso je fiets en je wandelschoenen mee als je hierheen gaat. Boek nu die mooie kampeervakantie!