Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Maarssen

Dit leuke dorp ligt dicht bij Utrecht. Het heeft een historisch centrum dat erg leuk is om te bezoeken. De stad is omringd door water, want de stad ligt aan de Vecht, het Amsterdam-Rijnkanaal en aan de Maarsseveense Plassen. Ook de Loosdrechtse Plassen zijn dichtbij. Aan natuur dus geen gebrek in deze waterrijke omgeving. Maarssen zelf is ook erg leuk en er liggen veel leuke dorpen en steden in de omgeving. Vanwege de centrale ligging ben je zo in Utrecht, Amersfoort of Amsterdam. Genoeg goede redenen om voor een camping bij Maarssen te kiezen! Meer lezen
Campings bij Maarssen
4 Campings

Kamperen bij Maarssen

Als je zin hebt in een actieve kampeervakantie, dan is een camping bij Maarssen een goede vakantiebestemming voor je. Je kunt hier in de omgeving namelijk wandelen en fietsen. Voor watersport zit je hier ook goed, want op de Maarsseveense Plassen en de Loosdrechtse Plassen kun je onder andere zeilen, roeien, kanoën en waterskiën. In Maarssen zelf kun je naar het Vechtstreekmuseum en er zitten veel leuke winkeltjes en horecagelegenheden.

Ons aanbod van campings bij Maarssen

Er zijn veel leuke opties om te kamperen in de omgeving van Maarssen. Omdat er zo veel water is in dit gebied, is een camping aan het water natuurlijk mogelijk. Zo kun je kiezen voor een camping aan de Maarsseveense Plassen of aan de rivier de Vecht. Er is keuze uit grote en kleine campings en er zijn campings die zich speciaal op gezinnen met kinderen richten. Wil je rust? Dan kun je kiezen uit één van de natuurcampings. Wij hebben onze favorieten voor je op een rijtje gezet, dus kijk eens rond en boek je kampeervakantie!

Bezienswaardigheden in de omgeving van Maarssen

Omdat Maarssen zo centraal ligt, kun je vanaf hier echt alle kanten op. Er zijn veel musea en kastelen in de omgeving en verschillende grote steden liggen dichtbij.

Amersfoort

Vanuit Maarssen is het maar een klein stukje rijden naar Amersfoort. Deze mooie stad is meer dan de moeite waard. Ga bijvoorbeeld naar de Koppelpoort en waan je in de Middeleeuwen bij de Muurhuizen. Ook het Mondriaanmuseum is erg leuk om te bezoeken.

Spoorwegmuseum

Hier zie je alles op het gebied van treinen. Je kunt hier allerlei soorten treinen bekijken, zoals het rijtuig van de koninklijke familie. Dit is een leuk dagje uit voor het hele gezin.

Slot Zuylen

Dit is één van de oudste kastelen aan de Utrechtse Vecht. Het kasteel heeft een rijke geschiedenis, waarmee je kennis kunt maken tijdens je bezoek. Het verleden komt hier echt tot leven. Laat je vooral ook rondleiden.

Amsterdam

Binnen drie kwartier ben je vanuit Maarssen in Amsterdam. Een dagje in de hoofdstad is altijd leuk. Ga winkelen, bezoek één van de vele musea, maak een rondvaart of wandel gewoon lekker door de stad om de sfeer op te snuiven.

DOMunder

Je kunt de Dom van Utrecht natuurlijk beklimmen, maar je kunt ook op ontdekkingsreis onder de toren. Met een gids daal je af naar de duisternis. Vooral kinderen zullen dit een leuke en spannende ervaring vinden.

Ga kamperen in Maarssen!

Als je nu nog niet genoeg redenen hebt gezien om op een camping bij Maarssen op vakantie te gaan, dan weten wij het ook niet meer. De omgeving heeft hier zo veel te bieden dat je haast niet weet waar je moet beginnen. Waar wacht je nog op? Boek je favoriete camping!