Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Houten

Onder Utrecht, aan de rivier de Lek, ligt de mooie stad Houten. De stad zelf is gemoedelijk en sfeervol. Er zijn leuke winkeltjes te vinden en er is genoeg horeca. Rondom de stad liggen enkele natuurgebieden, zoals Nieuw Wulven, de Rietplas en de Oosterlaakplas. De Rietplas is een populaire rustplek voor vogels. In deze gebieden kun je wandelen, fietsen en zwemmen. Op een camping bij Houten kun je het ultieme vakantiegevoel ervaren. Meer lezen
Campings bij Houten
6 Campings

Kamperen bij Houten

Als je gaat kamperen op een camping bij Houten, ga je een leuke tijd tegemoet. Je kunt hier van alles ondernemen. Ga bijvoorbeeld eens een dagje naar de Loosdrechtse Plassen voor allerlei watersporten, zoals waterskiën, kanoën en zeilen. Ook dichter in de buurt van Houten kun je genieten van water en natuur, want de stad ligt aan de rivier de Lek en er zijn natuurgebieden en zwemplassen in de buurt. Wil je ook nog een beetje genieten van het stadsleven, ga dan eens een dagje naar Utrecht of Amersfoort.

Soorten campings bij Houten

In de omgeving van Houten zijn liggen veel mooie campings. Of je nu houdt van de stad of van de natuur, je gaat hier geheid een camping vinden die bij je past. Er is in ons aanbod ook genoeg variatie in grote en kleine campings en er zijn campings die zich vooral op gezinnen met kinderen richten. Dat houdt in dat er animatieteams zijn en dat er veel activiteiten georganiseerd worden. Wil je liever rust, dan kun je beter kiezen voor een natuurcamping. Kijk eens rustig rond bij ons aanbod en kies je favoriete camping!

Leuke dingen om te doen als je gaat kamperen in Houten

We hebben vast wat leuke dingen voor je opgezocht om te doen, zodat je er zelf geen werk meer van hebt. Dit is onze top vijf:

Archeologiemuseum

Hier vind je een vaste collectie van archeologische voorwerpen uit de tijd van de Romeinen en uit de Middeleeuwen. Deze zijn allemaal opgegraven hier in de omgeving. Daarnaar zijn er ook andere, wisselende tentoonstellingen te zien.

Archeon

In Alphen aan den Rijn, zo’n drie kwartier rijden vanaf Houten, ligt het Archeon. In dit bijzondere museum maak je een reis door de geschiedenis. Je begint bij de prehistorie en gaat dan via de Romeinen naar de Middeleeuwen. In het Romeinse Museum kun je archeologische vondsten bekijken en je mag ook zelf aan het werk als archeoloog.

Kasteel De Haar

Dit is het grootste en mooiste kasteel van Nederland. Het kasteel heeft torens, een ophaalbrug en het staat in een prachtig Engels landschapspark. Je kijkt hier je ogen uit. Doe mee aan een rondleiding en leer alles over dit prachtige kasteel.

Sonnenborgh Museum en Sterrenwacht

Het museum is gevestigd in een bastion, dat zelf al erg mooi is om te zien. Binnen kun je je verdiepen in natuurkunde, het weer en het heelal. Er staan drie grote telescopen waarmee je de sterrenhemel kunt bekijken.

Spoorwegmuseum

In dit museum leer je alles over treinen. Er zijn veel verschillende soorten treinen te bekijken en je krijgt informatie over de geschiedenis van de treinen. Het rijtuig van de koninklijke familie staat hier ook.

Boek nu je kampeervakantie!

Klinkt een camping bij Houten niet geweldig? Wij vinden in elk geval van wel. Hier ga je een heerlijke vakantie tegemoet. Boek dus snel je kampeervakantie!