Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Heerenveen

Bij Heerenveen denk je waarschijnlijk aan voetbal en schaatsen, maar de stad heeft meer te bieden dan dat. Er zijn veel rijksmonumenten te bekijken en het is ook een gezellige winkelstad. Ook de omgeving van de stad is zeer de moeite waard. Er zijn namelijk bossen en parken met leuke fietsroutes en wandelpaden. Voor een leuke kampeervakantie kies je dus voor een camping bij Heerenveen! Meer lezen
Campings bij Heerenveen
10 Campings

Kamperen bij Heerenveen

Een camping bij Heerenveen is een leuke plek om de tent op te zetten of de caravan te parkeren. Je kunt hier ervaren wat een sportstad Heerenveen is, door ijsstadion Thialf of het Abe Lenstra-stadion te bezoeken. De stad is erg gezellig en heeft leuke terrassen waar je na het winkelen lekker kunt uitrusten. Ook als je op zoek bent naar natuur, is dit de juiste plek, want je kunt naar recreatiegebied De Heide om te zwemmen, te vissen of te wandelen. Er zijn ook mooie natuurgebieden te vinden in de omgeving.

Onze campings bij Heerenveen

Heerenveen leent zich uitstekend voor een mooie kampeervakantie. Er zijn dan ook veel campings te vinden in deze omgeving. Zo vind je hier bijvoorbeeld natuurcampings en minicampings waar je lekker tot rust kunt komen en kunt genieten van het Friese landschap. Er zijn meerdere campings bij Heerenveen die campers toelaten, dus ook met de camper is dit een geschikte bestemming. Kijk eens bij ons ruime aanbod, want er zit vast iets bij dat bij je wensen past!

Leuke dingen om te doen in de omgeving van Heerenveen

We hebben wat leuke uitjes voor je opgezocht, zodat je dat zelf niet meer hoeft te doen wanneer je kiest voor een camping bij Heerenveen:

Joure

Als je bij Heerenveen in de buurt bent, is Joure ook leuk om te bezoeken. Het stadje heeft pittoreske steegjes en mooie historische gebouwen. De sfeer is er erg aangenaam en er zijn veel leuke restaurants en winkels.

Wouda-gemaal

Bij Lemmer vind je het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld. De machinehal met de vier stoommachines is indrukwekkend om te zien. Het gemaal is nog steeds erg belangrijk voor de waterhuishouding in Friesland.

Klimbos Paasloo

In het Overijsselse Paasloo vind je dit avontuurlijke klimbos. Er zijn verschillende parcoursen met verschillende moeilijkheidsgraden. Als je van een uitdaging houdt, is dit een geweldig leuk uitje om met het hele gezin te ondernemen.

Planetarium

Op een half uurtje rijden vanaf Heerenveen, vind je het oudste nog werkende planetarium ter wereld. Het is een model van het zonnestelsel en werd gebouwd tussen 1774 en 1781 door Eise Eisinga. Je kunt hier ook andere astronomische instrumenten bekijken.

Drents-Friese Wold

Dit mooie natuurgebied mag je niet overslaan als je bij Heerenveen kampeert. Het gebied is erg gevarieerd vanwege de bossen, de heide en het stuifzand. Het is een prachtig gebied om te gaan fietsen of wandelen of paardrijden.

Boek je kampeervakantie!

Hebben we je inmiddels overtuigd? Een camping bij Heerenveen is een supermooie locatie voor je kampeervakantie. Hier ga je een mooie tijd beleven, dus boek snel!