LEKKER WEG IN EIGEN LAND OP EEN BOERENCAMPING IN FRIESLAND

Als je echt wilt genieten van een onbezorgde vakantie dan boek je een plaats op een boerencamping in Friesland. Deze landelijke provincie lijkt een beetje buitenland in Nederland, niet alleen vanwege de taal die er wordt gesproken, maar ook door het typische karakter van dit deel van Nederland. Friesland wordt gedomineerd door water, in de zomer bevolkt door de vele boten en in de winter hoopt iedereen dat de Tocht der Tochten, zoals de Friese Elfstedentocht respectvol wordt genoemd, kan plaatsvinden. In de zomermaanden kun je heerlijk kamperen op een gezellige kampeerboerderij in Friesland. Lees meer 

Varen in Friesland

Wanneer je je vakantie doorbrengt op één van de boerderijcampings in Friesland dan ontkom je eigenlijk niet aan een tochtje met de boot. Vrijwel iedere Fries heeft een eigen boot. Veel campings in Friesland liggen aan het water en in vrijwel iedere plaats kun je een bootje huren om de Friese Meren mee op te gaan. Zorg wel dat alle opvarenden goed kunnen zwemmen of draag anders een zwemvest om ongelukken te voorkomen. Vanaf je boerderijcamping in Friesland zit je meestal zo op het water omdat de hele provincie met sloten, rivieren en meren aan elkaar is verbonden. Je kunt dus mooie lange tochten maken als je je vakantie doorbrengt op een gezellige boerencamping in Friesland.

Bezoek bekende Friese steden tijdens je verblijf op een boerencamping

Friesland heeft mooie oude steden die een bezoek zeker waard zijn. Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland, is zeker de moeite waard. Deze stad was in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa. Je vindt er typisch Friese gebouwen en ook kun je er heerlijk winkelen. En vergeet niet dat ook de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling en Ameland bij Friesland horen. Je kunt de veeboot nemen voor een bezoekje aan één van de eilanden als je je vakantie doorbrengt op een boerderijcamping in Friesland. De Friezen zijn trots op hun provincie en dat merk je overal. Overal wappert de Friese Vlag en zie je het bekende logo in rood en wit met de rode pompebladeren. Het Fries, een officiële taal, wordt nog door veel inwoners van de provincie gesproken en ook op school onderwezen.

Reserveer een gezellige boerencamping in Friesland via Campings.nl

Wil je de gastvrijheid van de Friezen zelf ervaren? Boek dan nu een boerencamping in Friesland via Campings.nl. Logeren bij de boer is op verschillende plaatsen in de provincie mogelijk. Je kunt je caravan of tent op het terrein plaatsen of gebruik maken van een huuraccommodatie als je wat meer comfort wilt. Ga je met de kinderen op vakantie dan is slapen bij de boer natuurlijk helemaal een belevenis. Veel kinderen vinden het geweldig, zeker als ze een beetje mogen meehelpen op de boerderij. Sommige boerencampings hebben speciale voorzieningen voor kinderen, als dit het geval is staat dit vermeld in de omschrijving van de camping. De campings zijn het gehele seizoen geopend. Omdat Friesland ook bij buitenlandse toeristen populair is, is het verstandig om in het hoogseizoen tijdig te reserveren om te voorkomen dat de berencamping in Friesland is volgeboekt tijdens jouw vakantieperiode.