Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Welke vouwwagen is voor mij geschikt? We zetten de beste modellen op een rij.

Welke vouwwagen is voor mij geschikt? We zetten de beste modellen op een rij.

Een vouwwagen is voor veel kampeerders een hele stap als je gewend bent geweest om in een tent te overnachten. Het valt dan ook aan te raden om de tent niet meteen de deur uit te doen. Je kunt dan ook gewoon nog eens afwisselen wanneer je een leuke camping boekt. Als je een vouwwagen gaat kopen zijn er natuurlijk een aantal zaken waar je goed op moet letten. Zoals van alle andere zaken voor consumenten zal je beslist een test kunnen vinden van de vouwwagen die jij op het oog hebt. Kijk ook altijd naar ervaringen in het praktisch gebruik.

Top 3 vouwwagens

Er zijn diverse vouwwagenmerken die goed bekend staan en we hebben er hieronder ook 3 voor je geselecteerd. Daar kan je ook zien wat voor jouw persoonlijk van belang is. Ben je op zoek naar een kleine vouwwagen of is een grote de bedoeling? Natuurlijk is een van de voordelen van een vouwwagen dat die snel op te zetten valt. Wil jij de snelst opzegbare vouwwagen of gewoon eentje die makkelijk op te zetten is?

Holtkamper Cocoon

Deze vouwwagen zet je bijzonder snel op en heeft in de standaarduitvoering voldoende ruimte met een keukentje erbij. Als je met de kids op stap gaat, dan is de XL-versie aan te raden. Deze heeft een binnentent waar twee kinderen voldoende ruimte vinden De Cocoon ziet er ook stijlvol uit al is dat natuurlijk een kwestie van smaak. De prijzen zijn voor zowel een nieuwe als een tweedehands relatief hoog, dat is het enige minpuntje dat we in deze snelst opzegbare vouwwagen konden ontdekken.

Aart Kok Livingstone

Het opzetten van deze mooie vouwwagen kost wat meer tijd omdat je rekening moet houden met extra ritsjes, flapjes en haringen. Maar als de Livingstone eenmaal staat, heb je ook een mooie ruimte tot je beschikking. De keuken is zelfs wat praktischer en mooier dan die van de Cocoon, als kunnen de meningen hierover verschillen. De mogelijkheid bestaat om er een kindertent aan te ritsen. De binnenruimte is iets beperkter dan bij de Cocoon. Nieuw is de Livingstone niet echt goedkoop en dat er maar weinig tweedehands aanbod is, zegt wel iets over de tevredenheid van de kopers.

Cabanon Malawi 2.0

De Malawi van Cabanon is het nieuwste model dat we in deze selectie hebben opgenomen. Het is een tunneltent die vergelijkbaar is met de voorganger. De Malawi biedt je een hoop ruimte en ook hier is het mogelijk om een kindertent aan te ritsen. Het goede nieuws is dat de Malawi qua prijs duidelijk voordeliger is dan de vorige modellen. Daarbij moet je dan wel op de koop toe nemen dat deze vouwwagen minder makkelijk is op te zetten. De keuken moet van de dissel af en dat kost nu eenmaal tijd. De Malawi oogt ook minder stevig dan de hiervoor besproken modellen en de ervaringen in de praktijk bieden een meer wisselend beeld.

Het is aan jou om te beslissen welke vouwwagen aan jouw eisen het meeste voldoet.