Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Top 5 campings dichtbij Nijmegen

Top 5 campings dichtbij Nijmegen

Nijmegen is de oudste stad van Nederland en de grootste stad in de provincie Gelderland. Nijmegen ligt in het midden van het land, aan de rivier de Waal. De stad is erg populair onder toeristen vanwege de vele historische bezienswaardigheden, zoals het Valkhofpark, het Valkhofmuseum en de Waalkade. Ook is Nijmegen een studentenstad, met verschillende hogescholen en universiteiten. Er is altijd wel wat te doen in Nijmegen, met festivals zoals het Nijmeegse Vierdaagsefeest en het Internationale Jazzfestival Nijmegen. In de zomer zijn er verschillende openluchtconcerten en in de winter kun je genieten van de sfeervolle kerstmarkten. De Romeinen hebben daarnaast een grote invloed gehad op deze stad en er worden nog altijd Romeinse spullen gevonden bij opgravingen. En vergeet niet dat hier het grootste wandelevenement ter wereld, de Vierdaagse, georganiseerd wordt dat altijd samen gaat met een week lang aan muzikale podia door de hele stad: de Vierdaagsefeesten. Kortom, Nijmegen is een stad die voor ieder wat wils te bieden heeft!

Ben je op zoek naar leuke campings bij Nijmegen? We zetten voor jou onze top vijf op een rij zodat je een startpunt hebt in je zoektocht.

1. Herperduin, Herpen - ★★★★☆

Ben je op zoek naar een echt familiepark nabij Nijmegen? Neem dan een kijkje bij Camping Herperduin in Herpen! Dit kindvriendelijke park is voorzien van een zwembad met overkapping die er bij mooi weer afgaat. Ga dus lekker een stukje zwemmen, ga voor een portie friet of ga lekker wandelen in de bossen. Ook ligt de historische stad Nijmegen op zo’n 25 minuten rijden, dus is Herperduin een prima uitvalsbasis om een bezoek te brengen aan deze mooie en populaire studentenstad. Ook liggen de dorpen Herpen en Schaijk om de hoek, evenals de stad ’s-Hertogenbosch waar je bijvoorbeeld lekker kunt shoppen en kunt genieten van een échte Bossche bol. Voor de kinderen is er uren aan vermaak op de vele speelterreinen met speeltoestellen, in het bos en in de zandverstuiving. Ook kun je een potje gaan minigolfen, tennissen of heerlijk een stuk gaan fietsen in de prachtige omgeving.

2. Recreatiecentrum Heumens Bos, Heumen - ★★★☆☆

Wanneer je tot rust wilt komen in een bosrijke omgeving zit je goed bij Recreatiecentrum Heumens Bos. Dit parkachtige terrein ligt naast de Overasseltse en Hatertse Vennen en is dus het perfecte startpunt voor wandelingen in de mooie natuur. Daarnaast is er een groot openluchtzwembad met peuterbad en is er een recreatieprogramma voor kinderen. Voor volwassenen zijn er ook genoeg activiteiten waaronder een fiets- en skelterverhuur, tafeltennistafels, een tennisbaan en outdoor fitnesstoestellen. Het is dus een geweldige locatie voor het hele gezin! Het recreatiecentrum ligt daarnaast dicht bij het gezellige dorp Wijchen en ook de stad Nijmegen is binnen 20 minuten te bereiken met de auto.

3. Camping Waalstrand, Gendt - ★★★★☆

Op zo’n 18 kilometer ten oosten van Nijmegen ligt het plaatsje Gendt, een dorpje aan de waal dichtbij de Duitse grens. Hier vind je camping Waalstrand, een terrassencamping met 150 plaatsen in de uiterwaarden. Op deze camping heb je dan ook een prachtig uitzicht over de waal waar je kunt kijken naar boeiende scheepvaart. Natuurlijk kun je ook lekker fietsen of wandelen over de dijken, landwegen, natuurpaden en door de vele kerkdorpen. De camping is voorzien van een zwembad, een tennisbaan en een recreatiecentrum. Ook voor vissers is het de ideale locatie, aangezien je aan de over makkelijk even je hengel uit kunt gooien.

4. Camping de Eikelaar, Overasselt - ★★★★☆

Wil je kamperen bij de boer nabij Nijmegen? Dat kan bij camping de Eikelaar in Overasselt, een bosrijk plaatsje op nog geen 10 kilometer afstand van Nijmegen op de grens tussen Gelderland, Limburg en Noord-Brabant. Deze nieuwe camping ligt in het bosrijke natuurgebied van de Overasseltse en Hatertse Vennen en is dus de perfecte bestemming wanneer je tot rust wilt komen in de natuur. Vanuit de camping heb je uitzicht over de weilanden waar regelmatig koeien staan te grazen en natuurlijk de prachtige vennen. Op het terrein is er plek voor 20 stacaravans, tenten, campers en vouwwagens. Het terrein is verder voorzien van een modern toiletgebouw met vloerverwarming, toiletten, douches, een baby/kinderruimte en tot slot een ruimte voor mindervaliden.

5. Zeelandsche Hof, Millingen aan de Rijn - ★★★★☆

Ben je op zoek naar een camping met historie? In dat geval is de Zeelandsche Hof in natuurgebied de Geldersepoort, tussen Nijmegen en Kleef, zeker het overwegen waard! Deze terpboerderij dateert uit 1850 en er wordt nog altijd akkerbouw bedreven. Op dit moment wordt de camping al vier generaties gerund door dezelfde familie. Het is dan ook zeker met recht een familiebedrijf te noemen. Op de camping staan tien nette trekkershutten en daarnaast is er elke ochtend een ontbijt, prima sanitair, gratis parkeren en Wi-Fi. De camping is elk jaar geopend van april tot oktober. Ook zijn huisdieren welkom, alleen niet in de trekkershutten. Let ook op tijdens de week van de Vierdaagse; dan zijn de tarieven en regels namelijk anders.Auteur: Campings.nl