Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Met een gehuurde camper op pad, handige tips

Met een gehuurde camper op pad, handige tips

Een camper particulier huren betekent een grote mate van vrijheid. Als jij de vrije tijd hebt, is het even wat inpakken en in no time ben je veel zuidelijker en geniet je van de zon. Ook een weekendje weg gaat veel efficiënter. Je vertrekt ‘s avonds en de volgende ochtend kun je op een gezellige parkeerplaats dicht bij een pretpark of museum ontbijten. Wanneer je een camper gaat huren van een particulier, kun je op je gemak genieten. Een camper huren in Nederland van een particulier of in het buitenland: het kan allemaal. Heb jij het voordeel dat je een lange vakantie hebt? Dan hoef je natuurlijk geen vaste standplaats te kiezen, maar ga je lekker van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid.

Waarom een camper huren?

Er zijn natuurlijk veel redenen om een camper particulier te huren. Dat kan bij een verhuurbedrijf maar ook van een particulier. Dat een camper huren van een particulier steeds meer populair wordt, maakt ook duidelijk dat veel eigenaren de camper ook niet constant gebruiken. Het kopen van een camper is een behoorlijke uitgave immers. Als je eerst een aantal keren besluit om een camper te huren van een particulier, heb je ook de mogelijkheid om te kiezen wat het beste bij jou past. Misschien is een buscamper wat voor jou of ga je voor een kleine camper? Is het je trouwens ook opgevallen dat er steeds meer vintage campers rondrijden? Retro is natuurlijk de trend ook op dit gebied. Het is overigens wel iets voor de liefhebber, omdat een dergelijke camper in originele staat redelijk veel onderhoud vraagt en minder luxe biedt.

Bereid je goed voor

Vergeet nooit te checken welk rijbewijs nodig is voor een bepaald type camper, zowel in Nederland als elders. Ervaring opdoen in het gebruik van een camper kan uiteraard ook door een camper te huren van een particulier. Een camper huren in Nederland van een particulier kan uiteraard ook. Onderneem ook in dat geval niet meteen te ambitieuze tochten maar geef jezelf de tijd om aan het vervoermiddel te wennen. Een privé camper is ideaal als je er mee om kan gaan.

Tips bij het huren van een camper

  • Vergelijk de prijzen. In het laagseizoen kan je meestal al een kleine camper huren voor € 500 per week. Voor een grote, luxe camper moet je wel op het dubbele rekenen, maar daar krijg je dan ook wat voor terug. 
  • Vroeg boeken heeft ook duidelijk voordelen als het gaat om het huren van een camper. Uiteraard is de keuze dan nog ruimer en zijn de prijzen lager. Last minute huren is altijd een gok.
  • Als je naar het buitenland gaat, is het verstandig om de keuze van de camper daar eventueel op af te stemmen. Op het Engelse platteland zijn de wegen vaak zo smal dat een smalle camper de voorkeur heeft. In Noorwegen zijn de tarieven voor kleine campers op veerboten aanzienlijk lager dan voor grotere.
  • Vergeet niet dat een allriskverzekering in het algemeen deel uitmaakt van de huurprijs. Maar vaak is er ook een eigen risico dat kan oplopen tot €1.000. Vergelijk de voorwaarden dan ook goed. Hou ook rekening met de waarborgsom die je meestal moet storten.
  • Neem je huisdier bij voorkeur niet mee, zelfs niet als dat wel mogelijk is. Je moet hiervoor meestal fors bij betalen en moet rekening houden met diverse verschillende wetten per land.