Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Kamperen met baby? Hier moet je op letten

Kamperen met baby? Hier moet je op letten

Stel je hebt net een mooie baby gekregen, maar je wilt komende zomer toch lekker op vakantie, moet je het kamperen dan helemaal uitsluiten als optie? Velen zeggen van wel, maar dit hoeft echt niet het geval te zijn. Kamperen met een baby kan prima, je moet alleen wel weten waar je op moet letten. Want je wilt natuurlijk niet dat jouw baby het kamperen niet aankan, of dat je kindje ervoor zorgt dat niemand op de camping kan slapen! Als je op de volgende punten let moet het in ieder geval helemaal goed komen!

1 Denk aan de campingkeuze

Waarschijnlijk de belangrijkste tip van allemaal; onderzoek goed welke camping je gaat boeken. Het is dan ook niet zo’n goed idee om op de bonnenfooi ergens heen te gaan, hopende op een plekje. Een kindvriendelijke camping is een absolute must bij het kamperen. De campings geven vaak zelf al aan of ze daadwerkelijk kindvriendelijk zijn of niet. Dat doen ze zodat de andere gasten hier rekening mee kunnen houden, maar het wordt ook gekenmerkt door de faciliteiten. Denk bijvoorbeeld aan voorzieningen om je baby te verschonen, plekken met veel schaduw en de mogelijkheid om flesjes en potjes op te warmen in de magnetron. Ook als je kinderen wat ouder zijn is zo’n camping overigens een goed idee, aangezien er vaak animatieteams aanwezig zijn om activiteiten te organiseren!

2 Neem alles mee wat van pas kan komen

Genoeg speelgoed voor de baby, genoeg kleding en natuurlijk alles wat je nodig hebt om de baby te voeden. De voorbereiding is hier echt belangrijk. Kijk eens goed naar wat je een week lang allemaal gebruikt voor je kindje, en zorg ervoor dat je dat – of iets wat erop lijkt – in ieder geval meeneemt! Zo kom je niet voor gekke verrassingen te staan.

3 Vergeet de reis niet 

Ook tijdens de reis is het zaak dat je baby genoeg aandacht krijgt. Het zal waarschijnlijk de eerste keer zijn dat het kindje meerdere uren achter elkaar in de auto zit en het is goed om hier rekening mee te houden. Zorg ervoor dat het autostoeltje goed bevestigd is en dat het kindje veilig zit. Schaf ook zonwering aan zodat de baby niet constant wordt blootgesteld aan de zon. Tijdens de tussenstops is een kleedje waarop de baby kan rondkruipen handig.

4 Probeer zo normaal mogelijk te doen 

Kamperen met een baby moet eigenlijk gewoon de normaalste zaak van de wereld zijn. Het is eigenlijk net zoals thuis. Zo zou het in ieder geval moeten zijn. Je baby zal ontspannen als jij ook ontspannen bent en daarom is het zaak om zo normaal mogelijk om te gaan met de situatie. Maak je dus niet druk om de onrust die je mogelijk veroorzaakt bij andere campingbezoekers. De kans is groot dat zij ook wel eens een baby hebben meegebracht op de camping die ’s nachts huilde. Geniet gewoon van je welverdiende vakantie!

Heb jij weleens gekampeerd met een baby of ben je dit van plan? Neem dan een kijkje bij onze kindvriendelijke campings!