Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Glamping voor beginners, zo werkt het!

Glamping voor beginners, zo werkt het!

Een nieuwe trend op het gebied van kamperen is Glamping. Je hebt het woord Glamping vast weleens ergens gehoord. Wat betekent Glamping of Glamperen eigenlijk? Het woord is een samenvoeging van twee Engelse woorden: ‘Glamorous’ en ‘camping’. Glamping is dus een luxe manier van kamperen. Wat valt er nu precies onder ‘Glamping’ en is het wat voor jou? Wij verschaffen graag duidelijkheid! 

Wat is Glamping?

Ok, we weten nu waar het woord vandaan komt, maar wat is Glamping nu precies? Glamping is een luxe manier van kamperen, die de laatste jaren steeds populairder is geworden. Hoewel kamperen tegenwoordig niet meer zo primitief is als vroeger,

Waar je tijdens een kampeer vakantie vaak op een dun matje in een tent slaapt en voor een bezoekje aan het toilet naar de gemeenschappelijke wc’s moet gaan, werkt dit bij een glamping vakantie net iets anders. Tijdens een Glamping vakantie slaap je op een comfortabel matras, heb je vaak een eigen badkamer, een wasmachine en soms zelfs een vaatwasmachine of verwarming. Zo kun je toch genieten van de gezelligheid van een campings, terwijl je in een accommodatie woont die van alle gemakken voorzien is. De mogelijkheden zijn oneindig. Je kunt het zo creatief niet bedenken of het bestaat.  Denk bijvoorbeeld aan overnachtingen in een luxe tent, een mobile home, een lodge of zelfs een Tipi.

Is Glamping iets voor mij?

Glamping is eigenlijk voor iedereen! Deze luxe manier van kamperen is geschikt voor mensen die van normaal kamperen houden, maar ook voor mensen die normaal gesproken naar hotels of resorts gaan. Deze laatste groep mensen kan door middel van Glamping op een rustige manier kennis maken met kamperen, zonder dat ze veel comfort moeten inleveren.

glamping bed

De voordelen van een Glamping vakantie?

Het grootste voordeel van een Glamping vakantie is natuurlijk de eenvoud en luxe. Je hoeft niet zelf een tent op te zetten of een caravan mee te brengen. De Glampingtent staat al klaar op de camping en je vakantie kan meteen beginnen. Een ander voordeel is de sfeer. Je kunt genieten van de gezellige sfeer op de camping, terwijl je toch van alle gemakken bent voorzien.

Waar kun je ‘Glamperen’?

Glamperen is inmiddels al een tijdje erg populair. Er zijn dus veel campings door heel Europa waar je een heerlijke Glampeervakantie kunt beleven. Populaire landen waar je kunt Glamperen zijn: Frankrijk, Italië, Spanje, Kroatië, Tsjechië, Zwitserland en natuurlijk Nederland. Op onze website vind je een handig overzicht van Glampings waar je in alle luxe kunt genieten van het kampeerleven!

Conclusie

Kortom, glamperen is de perfecte middenweg tussen een hotelaccommodatie en een camping. Je kunt genieten van de gezellige sfeer op de camping, terwijl je gebruik kunt maken van luxevoorzieningen vergelijkbaar met de voorzieningen in een hotel. Glamping: kamperen in luxe is een genot voor iedereen! Op Campings.nl vind je een gigantisch aanbod aan luxecampings met Glampingmogelijkheden.