Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Fietsen langs de Maas in Zuid-Limburg

Fietsen langs de Maas in Zuid-Limburg

Vakantie is toch vooral genieten en ontspannen. Dat hoeft niet ver weg, want ook in Nederland zijn er prachtige streken te verkennen. Dat kan gewoon op de fiets bijvoorbeeld langs de Maas in Zuid-Limburg. Hier vind je op het gebied van campings voor elk wat wils en een huurfiets is eventueel ook makkelijk te verkrijgen. Fietsen langs de Maas in Zuid-Limburg? Hieronder kun je vast inspiratie opdoen voor een mooie route.

Fietsen langs de Maas in Zuid-Limburg

Zoek je een mooie route om te fietsen langs de Maas in Zuid-Limburg? Een aantal mooie natuurgebieden staan hieronder vermeld.

1. Eisder Beendem

Langs de Maas is gedurende lange tijd grint afgegraven en dat heeft gezorgd voor een waterrijke oever. Nu wordt de natuur in dit gebied zorgvuldig beheerd. Groen is het overal en plant en dier gedijt hier uitstekend. Je kan er heerlijk fietsen en zomaar een paar van de grote dieren tegenkomen die hier zijn uitgezet om de begroeiing in toom te houden: Konikpaarden en Galloway runderen. De toegang tot het park is vrij. Let op: er mogen geen honden mee worden genomen. De paarden en runderen verdragen die niet.

2. Strijthager Beekdal

De naam zegt al veel: hier kan heerlijk tot rust komen tussen kabbelende beekjes en waterpartijen. Het terrein in on-Hollands heuvelachtig en voor de enthousiaste buitensporters ligt hier een van de meest technische routes voor de mountainbike. Het kasteel Strijthagen ligt in het centrum van het park, omringd door kunst en ook een molen die je kan bezoeken. Goed materiaal op het gebied van fietsen en schoeisel is een vereiste hier.

3. Rivierpark Maasvallei

Om dit gebied goed te verkennen moet je wel wat tijd uittrekken want het is grensoverschrijdend. Ben je een fervent wandelaar dan zou je de beste wandeltocht van het jaar 2021 kunnen overwegen. Deze is 137 kilometer en brengt je langs de mooiste plekjes en dorpjes in de vallei, zowel in Nederland als België. Hou je meer van opschieten, dan zijn er mooie fietsroutes die je zelf kan bepalen aan de hand van knooppunten in het gebied. Het is heerlijk rustig rijden over de autovrije dijken en zo kan je optimaal genieten van de prachtige flora en fauna in de regio. Er zijn ook 5 veerpontjes in de vallei waarvan er enkele de landgrenzen overschrijden.

4. Rode Beekdal

Eeuwenlang heeft men gedacht dat er oud strijdersbloed door de beek stroomde. Maar het was geen griezelig mythisch verschijnsel maar de aanwezigheid van ijzererts in de grond  die nog steeds zorgt voor de rode gloed van het water. Midden in het park is een kunstmatige heuvel aangelegd met op de top een meertje. Hier kan je prachtig overzicht krijgen over het dal. Daar grazen de Schotse hooglanders, enorme beesten, maar ook kalm en ze gaan mensen uit de weg. Verblijf op een mooie natuurcamping en geniet!

5. Geuldal

De geul komt uit België ons land binnen en mondt uit in de Maas. Hier zie je goed hoe heuvelachtig het gebied is want er is geen rivier in ons land die zo snel stroomt als de Geul. Dat zorgt voor een bijzondere fauna en flora. Door het heuvelachtig karakter is het Geuldal zonder twijfel een van de mooiste streken van ons land. De hoogteverschillen leveren telkens weer een nieuw schouwspel dat je de adem zal benemen.

Fietsen langs de Maas in Zuid-Limburg is dus heel afwisselend. Waar voert jouw reis naartoe?

Bekijk ook: Op vakantie in eigen land; unieke bestemmingen in Nederland