Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Efficiënt je tent of caravan schoonhouden tijdens je vakantie

Efficiënt je tent of caravan schoonhouden tijdens je vakantie

Natuurlijk wil je ook op vakantie genieten van een schone omgeving. Maar je caravan of tent schoonhouden is niet altijd even eenvoudig. Tenslotte ben je veel buiten en zeker als het weer wat minder droog is, loop je veel vuil naar binnen. Hoe kun je dat nu op de beste manier schoonhouden? Wij geven je 5 handige tips.

1. Borstel of veeg regelmatig

Is er blad naar binnen gewaaid? Heb je modder naar binnen gelopen die inmiddels opgedroogd is? Neem dan de bezem of borstel ter hand en ga aan de slag. Als je dit soort klusjes tussendoor doet, krijgt het vuil niet zo snel de kans om zich te hechten en houd je de tent of caravan gemakkelijker schoon. Heb je een tent? Kies dan wel voor een borstel die speciaal gemaakt is voor tentdoek. Anders beschadigt het doek snel en dat wil je natuurlijk niet!

2. Gebruik alleen materialen die speciaal voor kamperen zijn

Dit geldt vooral wanneer je voor een tent gekozen hebt. Zoals we al zeiden is het verstandig om voor een tentdoekborstel te kiezen, maar je hebt ook nog te maken met schoonmaakmiddelen. Het materiaal van de tent is waterdicht. Gebruik je bepaalde, heftige schoonmaakmiddelen voor in huis, dan kan deze waterdichtheid verminderen. Kies dus altijd voor schoonmaakmiddelen die speciaal voor het materiaal bedoeld zijn. Ook voor de caravan zijn er speciale schoonmaakproducten.

3. Was je tent of caravan niet in de volle zon

Eigenlijk is dit dezelfde regel als die geldt voor het lappen van je ramen. Als de volle zon erop staat, krijg je snel vlekken. Dan kun je weer opnieuw beginnen. Was dus het liefst wanneer de tent of caravan in de schaduw staat. Ook wanneer de zon er bijna op komt en je de caravan of tent gaat wassen, moet je hier rekening mee houden. Wanneer het namelijk nog niet droog is wanneer de zon erop komt, kunnen dezelfde vlekken ontstaan.

4. Ga van boven naar onder

Of je nu met je caravan of tent bezig bent, het is belangrijk om bovenaan te beginnen. Anders loopt namelijk het vuile water weer naar beneden en krijg je lelijke strepen over het oppervlak. Wanneer je bovenaan begint, kun je dit probleem heel eenvoudig voorkomen.

5. Zorg voor een schone opslagplaats

Uiteraard wil je het seizoen graag met een schone lei beginnen. Dat kun je doen door voor een schone en droge opslagplaats te kiezen. Wanneer je caravan in een stoffige oude schuur staat, moet je die zeker eerst schoonmaken voor je ermee op pad gaat. Dat geldt ook wanneer je de tent bijvoorbeeld op een vochtige plaats opbergt. Kies dus voor een droge en schone plaats om de tent of caravan in de winter op te slaan. Zo kun je wanneer het mooi weer wordt lekker meteen op stap in plaats van eerst aan de schoonmaak!

Heb jij trouwens al een leuke camping gevonden?