Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De leukste campings met zwemparadijs in Italië

Als je op zoek bent naar een onvergetelijke vakantie ervaring in Italië, dan is kamperen met een prachtig zwemparadijs de perfecte keuze. Italië staat bekend om zijn adembenemende landschappen, cultuur en heerlijke keuken, en een camping met zwemparadijs voegt daar een extra dosis plezier en ontspanning aan toe. In deze blog hebben we de leukste campings met zwemparadijs op een rijtje gezet voor jullie.

De leukste campings met zwemparadijs in Italië

Kamperen in Italië

Italië bied prachtige gebieden om te kamperen, maar het kan er in de zomer ook erg heet worden. Het is dan ook fijn dat je zeker weet dat je kunt afkoelen op zo’n dagen en dan is het natuurlijk kei leuk als dat ook nog eens kan in een zwemparadijs! Wij hebben de leukste campings met zwemparadijs voor jullie op een rijtje gezet.

De leukste campings met zwemparadijs in Italië zijn

1. Camping SantAngelo Village

2. Camping Pradelle Torri

3.  Camping Bella Italia

4. Camping Village Marina di Venezia

Camping SantAngelo Village - ★★★★★

Op de prachtige 5-sterren Camping Sant'Angelo Village is er genoeg waterpret te beleven, met maar liefst 4 zwembaden en 4 waterglijbanen. Er is een apart zwembad in de vorm van een vlinder dat 's avonds verlicht is. Ook is er voor de kleinere vakantiegangers een zwembad met een waterspeeltuin. Bij het zwembad is een bar te vinden, want je krijgt natuurlijk honger en dorst van al dat zwemmen. Hier kun je genieten van een cocktail of een hapje eten; op de camping zijn er ook genoeg andere restaurants te vinden. Een pizzeria, een afhaalrestaurant en 2 ijssnackbars op het strand en bij het zwembad bieden genoeg plekken zodat niemand honger hoeft te hebben. Op de gehele camping loopt animatie rond die van alles organiseert voor jong en oud. Er worden spelletjes georganiseerd voor kinderen en 's avonds worden shows en feesten georganiseerd voor de ouderen. De camping is 20 hectare groot, en op elke hoek van de camping vind je wel iets om te doen: zwemmen in het zwembad, aan het strand liggen of al je energie kwijtraken in een van de speeltuinen. Deze camping heeft het allemaal.

Geniet van het prachtige strand en zwembad op deze camping

Camping Pradelle Torri - ★ ★ ★ ★ ☆

De camping Pradelle Torri is de perfecte plek voor zwemliefhebbers. Deze camping beschikt over het grootste zwemparadijs aan de hele Adriatische kust, met maar liefst 5 zwembaden waar je eindeloos van kunt genieten. De kleintjes kunnen al hun energie kwijt in het piratenbad of op de vele waterglijbanen van het gloednieuwe Slide Park. Zwem je liever in de zee? Dat is geen enkel probleem; met slechts een paar stappen bevind je jezelf al op het strand en kun je genieten van de prachtige zee. Het strand is uitsluitend toegankelijk voor kampeerders van de camping, dus je hoeft je geen zorgen te maken of er een plekje vrij is. Voor sportliefhebbers is er ook genoeg te doen op deze camping: mountainbikeroutes, fietsroutes, voetbal, boogschieten, windsurfen en golfen op de golfbaan. De kinderen kunnen zich ook vermaken bij het animatieteam, de Mini Club. Hier kunnen ze met leeftijdgenootjes spelletjes spelen of naar de Luna Park-speeltuin gaan, waar ze zich kunnen vermaken met luchtkussens, glijbanen en een kartbaan! Na zo'n dag vol plezier moet er natuurlijk gegeten worden, en dit kan in een van de zes restaurants van de camping. In elk restaurant staan ze klaar om een heerlijk Italiaans gerecht voor jullie te bereiden.

Geniet van oneindig glijbaanplezier op Camping Pradelle Torri

Camping Bella Italia - ★ ★ ★ ★ ★

Camping Bella Italia is een van de bekendste campings van Italië, en dat komt door de prachtige ligging van de camping. Deze camping bevindt zich namelijk direct aan het Gardameer en op loopafstand van het charmante plaatsje Peschiera del Garda. Het is een ruime camping met tal van faciliteiten en voorzieningen die ervoor zorgen dat je je nooit hoeft te vervelen tijdens je vakantie. Op de camping is een uitgebreid animatieteam actief dat de hele dag door allerlei activiteiten organiseert. 's Avonds kun je genieten van shows in een van de restaurants, waar heerlijke typisch Italiaanse gerechten geserveerd worden.

Met maar liefst 8 zwembaden en meerdere glijbanen is er wat betreft zwemplezier voor ieder wat wils. Voor de jongere zwemmers zijn er ondiepe zwembaden met genoeg activiteiten om de kleintjes te vermaken. Rondom de zwembaden kun je ontspannen op een ligstoel en genieten van een verfrissend ijsje of een drankje van de bar. Omdat de camping direct aan het Gardameer ligt, heb je ook de mogelijkheid om te ontspannen op het strand. Hier kun je ook deelnemen aan diverse watersportactiviteiten. In het plaatsje Peschiera del Garda kun je genieten van de rijke cultuur en geschiedenis. Zo kun je bijvoorbeeld het balkon van Romeo en Julia in dit plaatsje bewonderen.

neem een verfrissende duik in het zwembad van Camping Bella Italia

Camping Village Marina di Venezia - ★ ★ ★ ★ ★

Camping Village Marina di Venezia is een camping met zo'n geweldig zwemparadijs dat je waarschijnlijk niet meer naar huis wilt na de vakantie. Deze camping ligt aan het strand van de Adriatische Zee en beschikt over maar liefst negen zwembaden! Het privéstrand heeft een blauwe vlag gekregen, wat betekent dat het strand mooi en schoon is. Op het strand is er een strandwacht die een oogje in het zeil houdt terwijl jij van de zon kunt genieten. Op de camping zijn er tal van zwembaden te vinden. Ga je als eerste van de megaglijbanen, of rennen de kinderen eerst naar het grote speelkasteel in het peuterbad? Er zijn ook zwembaden waar je kunt ontspannen, waar niet in het water gedoken mag worden. De andere zwembaden hebben waterglijbanen en zorgen voor veel zwemplezier. Er zijn genoeg glijbanen beschikbaar zodat je nooit hoeft te wachten voor een glijbaan. Je hoeft je op deze camping nooit te vervelen. De kinderen kunnen al hun energie kwijt in de speeltuin met springkussens, of ze kunnen gaan boogschieten op het strand. Aan het einde van de dag kun je in een van de vier restaurants genieten van een heerlijk Italiaans gerecht. Wil je uitzicht op zee, dineren in de natuur of juist in de drukte van de mensen? Op deze camping heb je genoeg keuzemogelijkheden.

geniet in een van de 5 zwembaden van de Italiaanse zon

Of je nu aan het strand wilt genieten van het water of liever in het zwembad met spannende glijbanen wilt zijn, de campings in Italië bieden het allemaal. Geniet van het prachtige weer, de schitterende natuur en het verfrissende water tijdens jouw vakantie in Italië.

Neem een kijkje op Campings.nl voor bovengenoemde en vele andere leuke campings met zwemparadijzen, en pak je spullen in voor een onvergetelijke vakantie!



Auteur: Dani