Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

5 tips om toch warm te zitten tijdens koude kampeerdagen

5 tips om toch warm te zitten tijdens koude kampeerdagen

Natuurlijk denk je bij kamperen het liefst aan mooie, zonnige dagen. Maar in de praktijk komt dat niet altijd uit. Omdat het net niet zulk mooi weer is in de week dat jij je vakantie had gepland. Of omdat je in de herfst of winter gaat kamperen en het is in die periodes van het jaar nu eenmaal een stuk frisser. Dan is het goed om voorbereid naar de camping te vertrekken. Wij geven je 5 tips om opgewassen te zijn tegen koude kampeerdagen!

1. Zorg ervoor dat je voldoende eet

Voedsel is belangrijk voor het functioneren van je lichaam. Het is dan ook verstandig om genoeg te eten wanneer je aan het kamperen bent. Dat wil er nog wel eens bij inschieten, omdat je druk bezig bent met een vakantieprogramma of omdat je eigenlijk niet zo’n zin hebt om nog te kokkerellen. Onze tip: sla geen maaltijden over en zorg ervoor dat je voldoende voedingsstoffen tot je neemt. Je belangrijkste warmtebron dat ben jij zelf en dat moet je natuurlijk wel zo houden!

2. Neem de juiste kleding mee

Natuurlijk hoop je gewoon op warme dagen, maar dat wil niet zeggen dat je niet voldoende warme kleding mee hoeft te nemen. Bovendien is het verstandig om te kiezen voor materialen die geen vocht vasthouden. Door vocht verlies je namelijk heel snel warmte. Synthetische materialen zijn dan een goede keuze. In de wintermaanden is het zeker een goed idee om meerdere lagen over elkaar te dragen. Zo wordt het voor je lichaam gemakkelijker om warmte vast te houden.

3. Ga voor een warm bed

Een warm bed is belangrijk om tijdens je slaap niet af te koelen. Dat kun je bijvoorbeeld creëren door gebruik te maken van een kruik. Dat hoeft niet per se een officiële kruik te zijn. Een frisdrankfles met warm water is ook al een goed begin. Pas wel op dat deze niet gaat lekken. Verder is het verstandig om ervoor te zorgen dat je het voor het slapen gaan al warm hebt. Dat kun je bijvoorbeeld doen door even te gaan sporten of door een glas warme melk te drinken.

4. Houd je hoofd bedekt en je voeten warm

Lekker dikke sokken in de koffer? En een goede wintermuts? Dan ben jij wel klaar voor een kampeervakantie in een koudere periode van het jaar. Als je hoofd en voeten warm zijn, dan is de kans namelijk heel groot dat je hele lichaam warm is. Via je hoofd en voeten verlies je namelijk doorgaans het eerste warmte.

5. Zorg voor een goede basis

Als je tent op de koude grond staat, is dat ook een bron van kou die binnenkomt. Een extra dik grondzeil houdt dan al heel wat kou tegen. Maar in de herfst is er nog een andere oplossing. Dan kun je namelijk gebruikmaken van de afgevallen bladeren. Als je deze onder de tent legt, is de isolatie ook stukken beter.