Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

4 tips om de auto op efficiënte wijze in te laden voor je kampeervakantie!

4 tips om de auto op efficiënte wijze in te laden voor je kampeervakantie!

Als het weer tijd is om op vakantie te gaan naar de camping weet je ook dat er weer een mindere periode aanbreekt; het inpakken van de auto. Want er moet toch weer een hele hoop mee, en hoe gaat dat allemaal passen? Er zijn gelukkig altijd een aantal tips die je kunt gebruiken, om ervoor te zorgen dat jouw auto zo efficiënt mogelijk is ingepakt. En daar gaat het volgende lijstje je mee helpen!

Ken je auto, en dus ook de afmetingen van de kofferbak!

Ook voor het inpakken van je auto geldt; meten is weten. Als jij precies weet hoe groot jouw kofferbak, en de rest van je auto, is dan kan je dit gebruiken. Natuurlijk is het ook handig om te weten hoe groot de tenten, koffers, en kratten zijn die je mee wilt nemen. Want geloof me, jouw ruimtelijk inzicht is minder goed op de hoogte dan je liniaal! Zo efficiënt mogelijk inpakken kun je dus deels doen vanaf de bank!

Ga voor weekendtassen in plaats van koffers

Je kleren kun je een stuk beter inpakken in weekendtassen dan in harde koffers. Je kan namelijk net wat makkelijk wat tegen een soepele weekendtas aanzetten, of het ergens tussen proppen. Koffers geven nou eenmaal niet mee. Ook voor hetgeen dat in de tas zelf zit geldt dit, dat nieuwe shirtje kan je er echt nog wel bij krijgen!

Bekijk alle campings op onze website

Ga niet voor originele verpakkingen

Je kunt je tent, gasstel, en andere kampeerspullen een stuk beter eerst uit de verpakking halen voordat je ze inpakt. Het plastic dat om de spullen heen zit is alleen maar verspilde ruimte. En dat is net niet wat je nodig hebt als je alles nog even in de auto wilt proppen. Ook een slaapzaak kan je misschien uitrollen en op de achterbank neerleggen, zodat je erop kunt zitten. Vergeet overigens niet dat de gaten voor de gordels wel te gebruiken moeten blijven!

Neem niet alles mee wat je thuis zou gebruiken

Je moet altijd kritisch blijven op wat je meeneemt, en vaak zijn het die dingen die je thuis heel vaak gebruikt, die op vakantie niet van pas komen. Bedenk dus goed wat je echt mee moet nemen, want daar kan je toch echt het meeste op besparen. Altijd een goed idee om te denken aan de voorgaande jaren op de camping. Wat gebruikte je toen, en wat bleef erachter in de koffer? Iets om te onthouden voor de komende keren dat je je spullen gaat inpakken!

Zijn we nog tips vergeten? Laat het ons weten in de reacties hieronder!