Agriturismo campings in zonnig Frankrijk

AGRITURISMO CAMPINGS IN ZONNIG FRANKRIJK

Frankrijk is nog steeds het populairste vakantieland voor mensen die gaan kamperen. Jaarlijks bevolken honderdduizenden Nederlanders de campings aan de Franse Riviera. Maar ook in andere delen van Frankrijk kun je landgenoten tegenkomen die er met de caravan of tent op uit trekken. Op een agriturismo camping In Frankrijk is het vaak wat minder druk. Deze campings zijn vaak kleinschaliger en daardoor rustiger. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Frankrijk Agriturismo campings

Populaire gebieden

Populaire gebieden in Frankrijk Agriturismo campings

De opkomst van agritoerisme in Frankrijk

Agritoerisme in Frankrijk is nog steeds in opkomst. Steeds meer boerenbedrijven zien mogelijkheden om hun bedrijf met een kleine camping uit te breiden. Vooral in de wijnstreken van Frankrijk zie je het veel. Veel toeristen vinden het leuk om op een wijnboerderij te logeren en te zien hoe de wijn gemaakt wordt. Ook kun je er soms helpen met de druivenoogst om je vakantie deels te bekostigen. In het vroege najaar worden de druiven geoogst in de diverse bekende wijngebieden. In deze periode zijn er veel toeristen te vinden op de agriturismo campings in Frankrijk die druiven plukken of helpen met de oogst van ander fruit en olijven. Veel studenten bekostigen hiermee hun vakantie in Frankrijk, mar er zijn ook gezinnen die voor deze vorm van vakantie vieren kiezen.

Agriturismo in zonnig Zuid-Franrijk

Agriturismo in Zuid Frankrijk is ideaal als je met de kinderen op vakantie gaat. Door te kiezen voor een boerencamping kies je voor rust maar ook voor een mooie omgeving. Je kunt hier met de kinderen van alles ondernemen. Sommige agriturismo campings in Frankrijk zijn kindvriendelijk ingericht. Ze hebben bijvoorbeeld een zwembad, een sportveldje, midgetgolf of een speeltuin. Ook is er in de omgeving vaak wel wat te doen zoals een leuke dagtrip naar een pretpark of dierentuin. Op deze manier hoeven de kinderen zich niet te vervelen. Het weer in Zuid Franrijk is meestal prima met veel zon en weinig neerslag. Je kunt je dus ook aan de kust van de Middellandse Zee prima vermaken. Houd je niet van de extreme warmte dan kun je een agriturismo camping boeken in het Noorden van Frankrijk. In Normandië en Bretagne is het vaak minder warm in de zomer.

Een mooie agriturismo camping reserveren in Frankrijk

De meeste mensen beginnen al in januari na te denken over de zomervakantie. Dit is ook meestal de mand waarin je aan je werkgever kenbaar moet maken in welke weken je de zomervakantie zou willen doorbrengen. Zodra je weet wanneer de vakantie is gepland, kun je een mooie agriculture camping in Frankrijk boeken. Veel gasten keren jaarlijks terug naar dezelfde camping en reserveren bij vertrek direct voor het jaar daarop. Wil je er zeker van zijn dat je een plaatsje hebt op de camping van je keuze, wees er dan op tijd bij. Als je houdt van luxe kamperen dan kun je ook kiezen voor een verblijf op een glamping, een camping waar je verblijft in een stacaravan of een ingerichte bungalowtent. Ideaal als je geen auto hebt en toch graag wilt gaan kamperen in Frankrijk. Ook deze campings vind je bij Campings.nl en kun je direct boeken voor je komende vakantie.