Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Alphen aan den Rijn

Deze mooie stad ligt midden in het Groene Hart. De omgeving is hier erg mooi met alle polders en plassen en er liggen veel leuke dorpjes en steden in de buurt. Een camping bij Alphen aan den Rijn is dus erg leuk en veelzijdig. Dat komt ook mede door de musea die er zijn en door het gezellige centrum, waar je leuk kunt winkelen en waar veel horeca zit. Meer lezen
Campings bij Alphen aan den Rijn
6 Campings

Kamperen bij Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn ligt erg centraal, dus een camping hier, is de perfecte plek als je de omgeving wat verder wilt gaan verkennen. Je bent zo in een grote stad als Den Haag, Rotterdam, Amsterdam of Utrecht. Dus als je wilt winkelen, weet je hier haast niet waar je moet beginnen. Maar natuurlijk is er ook natuur in deze omgeving. De Biesbosch is vlakbij, wat natuurlijk een prachtig gebied is om te gaan varen, wandelen of fietsen.

Soorten campings bij Alphen aan den Rijn

Aan campings geen gebrek in dit mooie gebied. Dit is natuurlijk een topplaats om met de camper naartoe te gaan. Je kunt vanuit Alphen aan den Rijn namelijk makkelijk een dagje met de camper naar één van de grote steden toe. Er zijn hier meerdere campings die camperplaatsen hebben. Ga je juist kamperen voor de rust? Ga dan naar een mooie natuurcamping of minicamping. Kijk eens bij ons aanbod en boek vandaag je kampeervakantie nog!

Bezienswaardigheden in en rondom Alphen aan den Rijn

Weet je niet wat er allemaal te doen is in deze omgeving? We hebben vast wat leuke dingen voor je opgezocht om het je wat makkelijker te maken:

De Biesbosch

Dit prachtige natuurgebied ligt dicht bij Alphen aan den Rijn. Het is erg leuk om je bezoek te beginnen bij het Biesboschcentrum. Vanaf daar kun je namelijk mee met een rondvaart of een wandelexcursie. Natuurlijk mag je ook zelf een fluisterboot huren om mee door het gebied te varen.

Archeon

Dit is toch wel één van de bekendste en meest bijzondere attracties in Alphen aan den Rijn. Het is een museum waar een reis kunt maken door de prehistorie, de Romeinse tijd en de Middeleeuwen. Je kunt hier ook archeologische vondsten bekijken.

Avifauna

Hier zitten allerlei soorten vogels, zoals ara’s, kraanvogels en kolibries. Er is ook een lorikolonie waar je de lori’s zelf nectar kunt voeren. Dit is echt een heel leuk uitje voor jong en oud!

Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Hilversum ligt niet al te ver bij Alphen vandaan, dus het is leuk om naar dit instituut te gaan. Hier draait alles om de media en om hoe die zich ontwikkeld hebben door de jaren heen. Dit is ook voor kinderen erg leuk, want ze kunnen hier van alles ondernemen.

Scheveningen

Een dagje naar Scheveningen is natuurlijk altijd een succes. Ga zonnen op het strand en neem een verfrissende duik. Je kunt natuurlijk ook over de boulevard wandelen en De Pier bezoeken.

Boek nu!

Voor een mooie camping in de buurt van Alphen aan den Rijn ben je op de juiste site beland. We hebben veel mooie campings voor je geselecteerd dus neem vooral een kijkje en boek je favoriet!