Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Veenendaal

Veenendaal ligt aan de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei en dichtbij de Hoge Veluwe. Dit is dus een perfecte locatie voor liefhebbers van fietsen en wandelen. De natuur is hier namelijk prachtig en zeer divers. Veenendaal zelf is ook erg leuk om te bezoeken. Het is een moderne stad met een ruim winkelaanbod en veel horecagelegenheden. Er liggen ook veel leuke steden en dorpen in de omgeving, zoals Ede, Arnhem en Amersfoort. Met een camping bij Veenendaal zit je dus in een zeer mooie en veelzijdige regio. Meer lezen
Campings bij Veenendaal
17 Campings
17 Campings
Afstand

Kamperen bij Veenendaal

Kamperen op een camping bij Veenendaal is echt een feest. Er is hier veel te zien en de omgeving is echt schitterend. Ga zeker op pad in de natuurgebieden rondom Veenendaal. Er zijn prachtige fiets- en wandelroutes en wie weet kom je wel een hert of een vos tegen. Natuurlijk moet je ook de stad verkennen. Ga zeker even naar de Cultuurfabriek en naar het museum. Ook om te winkelen kun je hier goed terecht, want het winkelaanbod is erg groot. Er is hier genoeg vermaak voor jong en oud.

Ons aanbod van campings bij Veenendaal

Er zijn erg veel goede campings in de omgeving van Veenendaal. Om je wat werk te besparen, hebben wij de beste campings alvast voor je uitgezocht. Zoals gezegd zijn er veel natuurgebieden, dus een mooie natuurcamping behoort uiteraard tot de mogelijkheden. Er zijn ook grotere campings die meer gericht zijn op gezinnen met kinderen. Wil je de regio bezoeken met de camper? Ook dan ben je welkom, want er zijn veel campings die camperplaatsen hebben. Neem dus eens een kijkje bij ons aanbod en boek je kampeervakantie!

Bezienswaardigheden in en rondom Veenendaal

Dat de omgeving van Veenendaal erg mooi en veelzijdig is, is inmiddels vast wel duidelijk. Welke plekken zijn nou echt de moeite waard om te bezoeken? Wij hebben dat voor je uitgezocht:

Het Kröller-Müller Museum

Dit bekende museum is te vinden in het Nationale Park De Hoge Veluwe en is nog geen half uur rijden vanaf Veenendaal. Het park zelf is al erg mooi, maar het museum is ook echt een hoogtepunt. Bewonder de vele schilderijen en tekeningen van Vincent van Gogh en de werken van Mondriaan en Picasso. Ook de beeldentuin, met zo’n 160 sculpturen, is erg mooi.

Arnhem

Deze stad is een bezoek echt wel waard. Houd je van winkelen? Dan kan jij je hier de hele dag prima vermaken. Verder heb je hier een mooie dierentuin en er is ook een openluchtmuseum.

Paleis Soestdijk

Als je in Veenendaal gaat kamperen, zit je vlakbij Paleis Soestdijk, waar Juliana en Bernhard eerder woonden. Men heeft het paleis zo veel mogelijk in de oude sfeer gelaten, zodat je kunt zien hoe het was toen het koninklijke echtpaar hier woonde. Je kunt je hier laten rondleiden.

Amersfoort

Vanuit Veenendaal ben je zo in Amersfoort. Deze mooie stad mag je zeker niet overslaan. Ga bijvoorbeeld naar de Muurhuizen en waan je in de Middeleeuwen. Ook de Koppelpoort en het Mondriaanmuseum zijn erg mooi.

Bezoekerscentrum Grebbelinie

Deze waterlinie is erg belangrijk geweest voor de verdediging van Nederland. In dit centrum, dat gevestigd is in het Fort aan de Buursteeg, kun je je verdiepen in de geschiedenis van de linie. Je kunt hier ook wandelen en er zijn allerlei activiteiten.

Boek nu!

Jij wilt toch zeker ook genieten van zo’n geweldige vakantie op een camping bij Veenendaal? Vervelen is er niet bij als je in deze omgeving bivakkeert. Wacht dus niet te lang en boek je die fantastische kampeervakantie!