Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Purmerend

Purmerend is een leuke en bruisende stad dichtbij het Markermeer. Het stadje heeft een mooi historisch centrum met indrukwekkende gevels en een groot winkelaanbod. Ook aan horeca is hier geen gebrek. En je hoeft je hier niet te vervelen want er worden elk jaar zo’n 200 evenementen georganiseerd, zoals braderieën en hobbymarkten en nog veel meer. Dat is natuurlijk erg leuk als je hier op de camping staat. Purmerend ligt ook nog eens in een mooi poldergebied waar veel molens te bezichtigen zijn en waar het uitzicht erg mooi is. Meer lezen
Campings bij Purmerend
7 Campings

Kamperen bij PurmerendSoorten campings bij Purmerend

Er zijn veel campings te vinden in de omgeving van Purmerend. Je zit hier dichtbij het Markermeer, dus natuurlijk is het mogelijk om een camping te kiezen dicht bij het water. Er zijn campings dicht bij de stad, maar als je liever rust en natuur hebt, kun je uiteraard ook naar een natuurcamping gaan. Of je nu een grote of een kleine camping zoekt, of een familiecamping of een camping met zwembad: er zit altijd een mooie bestemming voor je bij. Bekijk dus ons aanbod en boek vandaag nog!

Bezienswaardigheden in de omgeving van Purmerend

In Purmerend, en ook daarbuiten, is van alles te doen en te zien. Wij hebben een top vijf voor je samengesteld:

Purmerends Museum

Hier wordt een grote collectie van Purmerends aardewerk tentoongesteld. Daarnaast kun je je hier verdiepen in de geschiedenis van de stad aan de hand van maquettes en andere voorwerpen.

Volendam

Dit is een leuke bestemming voor een dagje uit. Het havenstadje heeft een enorme aantrekkingskracht op toeristen. Hier kun je kennismaken met de visserscultuur en het sfeervolle centrum.

Amsterdam

Een dagje naar de hoofdstad is natuurlijk altijd een succes. Met de trein is het maar twintig mintuten vanaf Purmerend. Ga er lekker winkelen in de Negen Straatjes of bezoek het Rijksmuseum. Natuurlijk kun je ook lekker de toerist uithangen op de Dam en een rondvaart door de grachten maken.

Museumstoomtram

Tussen Hoorn en Medemblik rijdt deze prachtige stoomtram. Je kunt alleen een rit maken met de tram, maar je kunt er ook een hele dag van maken door ook nog een boottocht te maken over het IJsselmeer in de museumboot.

Beemster Arboretum

Dit is een prachtig park met wel 2600 soorten bomen en struiken. Hier kun je zien hoe deze bomen en struiken eruitzien in verschillende fases van hun leven. Er staan bomen die met uitsterven bedreigd worden en bomen die nergens anders in Nederland voorkomen.

Boek nu!

Een camping bij Purmerend is een superleuke vakantiebestemming als je op zoek bent naar natuur, maar ook naar historie. Het is ook een leuke plek om met kinderen naartoe te gaan. Wat let je nog? Boek snel je kampeervakantie!