Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij IJmuiden

IJmuiden, in de gemeente Velsen, is een bijzondere stad. Hier heb je de combinatie van stranden, havens, industrie, duinen met bunkers, grote sluizen en de visserij. Daarnaast is IJmuiden ook een populaire winkelstad met veel leuke winkeltjes en veel horeca. Ook om te wandelen en te fietsen, kun je hier goed terecht. Rondom de stad liggen namelijk veel routes in mooie natuurgebieden, maar je kunt natuurlijk ook een stadswandeling maken door Oud-IJmuiden. Kortom, een camping in Velsen heeft veel te bieden! Meer lezen
Campings bij IJmuiden
8 Campings

Kamperen bij IJmuiden

Op een camping in Velsen hoef je je nooit te vervelen. Hier kun je uitstekend terecht als je houdt van avontuur, zoals surfen, flyboarden of op hoge snelheden varen met een powerboat. Ga ook zeker naar de havens, waar je de grote zeesluis van IJmuiden kunt bekijken. Uiteraard kun je ook naar het strand, wat sowieso geweldig is bij zomers weer, maar ook bij slecht weer, wanneer de zee tekeergaat. Ga na je bezoek aan het strand lekker eten bij één van de strandpaviljoens of visrestaurants. Breng ook zeker een bezoekje aan Velsen-Zuid, een dorp in de gemeente Velsen. Het is een schilderachtig plaatsje dat erg leuk is om te bekijken.

Ons aanbod van campings in de gemeente Velsen

In de gemeente Velsen zijn veel mooie kampeerplekken te vinden, zoals een camping bij het mooie dorpje Velsen-Zuid. Natuurlijk kun je ook aan het water kamperen, aangezien IJmuiden zo dicht bij de Noordzee ligt. Zo sta je binnen de kortste keren op het strand. Je kunt gaan voor een mooie en rustige natuurcamping of juist voor een levendige familiecamping voor het hele gezien. Uiteraard kun je ook met je camper prima naar de stad komen, want er zijn ook campings met camperplaatsen bij IJmuiden. Kijk lekker rond bij ons grote aanbod en kies de kampeerplek die bij jou past!

Leuke dingen om te doen in en rond Velsen

In IJmuiden is erg veel te doen. Er zijn interessante musea en ook buiten de stad zijn er leuke bezienswaardigheden:

SHIP

Dit is het Sluizen en Haven Informatiepunt in IJmuiden. Hier kun je je laten informeren over de bouw van de grootste zeesluis van IJmuiden en in de expositieruimte is het sluizencomplex op schaal nagemaakt zodat je er tussendoor kunt lopen.

Forteiland

Dit eiland werd rond 1880 aangelegd om de kanalen en sluizen van IJmuiden te verdedigen. Het ligt in de monding van het Noorzeekanaal. Je kunt hier rondkijken in het ondergrondse gangenstelsel en naderhand kun je wat eten of drinken in de koepelzaal.

Zee- en Havenmuseum

Aangezien IJmuiden bekend staat om de havens en de visserij, moet je hier natuurlijk ook naartoe. Je krijgt hier een beeld van welke ontwikkelingen er zijn geweest, en je krijgt informatie over het graven van het Noordzeekanaal en over het bouwen van de sluizen.

Zaandam

Deze mooie stad is ongeveer een half uur rijden vanaf IJmuiden. Wat je echt niet mag missen, is de Zaanse Schans, vanwege de typische molens en de Zaanse huisjes. Bezoek ook zeker het stadhuis en het pand van het Intell hotel. Dit zijn bijzondere voorbeelden van hoe de klassieke Zaanse architectuur verwerkt is in de hedendaagse architectuur.

Haarlem

Deze stad heeft veel mooie monumenten. Je kunt er ook goed winkelen. Wat zeker leuk is, is om een bezoek te brengen aan de Jopenkerk, waar tegenwoordig een stadsbrouwerij zit, waar je lekker kunt eten onder het genot van een biertje. Je vindt in Haarlem ook het Frans Hals Museum

Boek snel je vakantie in Velsen!

Een camping in de gemeente Velsen is leuk voor jong en oud. En of je nou van een actieve vakantie houdt of van een luie vakantie of van een culturele vakantie: het kan hier allemaal. Dus boek nu!