Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Haarlem

Haarlem staat bekend om zijn grote diversiteit aan winkels en om het ruime culturele aanbod. De ligging van de stad is ook erg mooi, want je zit hier dicht bij de zee, maar ook dicht bij Amsterdam. Op een camping bij Haarlem profiteer je dus optimaal van de gunstige liggen van de stad. Haarlem heeft een rijke geschiedenis en dat zie je terug aan de vele monumenten. De stad staat ook wel bekend als Bloemenstad, vanwege de tulpenvelden en -handel. Verder kun je hier genieten van heerlijk eten en drinken in de vele restaurants en cafés. Meer lezen
Campings bij Haarlem
8 Campings

Kamperen bij Haarlem

Op een camping in de buurt van Haarlem ga je sowieso een geweldige vakantie hebben. Je kunt dicht bij het water kamperen. ’s Ochtends wakker worden met het geruis van de zee. Dat is toch heerlijk? Maak lange wandelingen langs het strand en in de duinen. In Haarlem zelf is ook van alles te doen. Bezoek de musea, maak een stadswandeling of ga lekker winkelen.

Ons aanbod van campings bij Haarlem

Voor een leuke camping zit je goed in Haarlem. De stad ligt dicht bij het strand, dus je kunt gaan kamperen aan zee. Maar misschien wil je juist het stadsleven ervaren én aan het water kamperen. Dat kun je doen op de stadscamping. Je kampeert dan op zeer korte afstand van het centrum van Haarlem, langs de Buiten Liede en de Ringvaart. Wil je het boerenleven ervaren? Kies dan voor een leuke boerencamping op het platteland. En als je van echt kleinschalig en eenvoudig houdt, kun je naar een minicamping. Veel campings in de omgeving hebben ook camperplaatsen. Kijk bij ons aanbod, maak je keuze, en boek!

Leuke dingen om te doen in Haarlem en omgeving

In de stad zelf, maar ook in de omgeving van Haarlem, zijn veel mooie dingen te zien en leuke dingen te doen. Wij hebben onze top vijf hieronder voor je neergezet:

Frans Hals Museum

Dit museum bestaat al sinds 1862. Het wordt ook wel het museum van de Gouden Eeuw genoemd, omdat er een grote collectie is met werken uit die tijd. Uiteraard hangen er ook veel schilderijen van Frans Hals.

Schiphol

Ga eens een dagje naar Haarlemmermeer om vliegtuigen te spotten bij Schiphol. Je kunt hier ook de Toffe Tour doen. Je wordt dan rondgeleid langs plekken waar je normaal gesproken niet mag komen, zoals de brandweer en de hangars.

Jopenkerk

Deze mooie kerk is omgebouwd tot een stadsbrouwerij, waar ook een grand café en een restaurant zitten. Je kunt een rondleiding doen door de brouwerij waar het Jopenbier gemaakt wordt. In het grand café kun je vervolgens allerlei lekkere biertjes proeven.

Teylers Museum

Hier komen kunst, natuurhistorie en wetenschap bij elkaar. Bekijk hier fossielen, schilderijen en munten. Ga zeker ook naar het observatorium. Kinderen kunnen een speurtocht in het museum doen en maken hierdoor op speelse wijze kennis met de collectie.

De Hallen

Dit museum is gericht op de moderne en hedendaagse kunst. Er hangen werken die inzicht geven in hoe de internationale hedendaagse kunst zicht ontwikkelt. De nadruk ligt hierbij op werken waarin de samenleving kritisch wordt bezien.

Boek nu!

Een camping bij Haarlem is echt een geweldige bestemming voor je kampeervakantie! Hier kunnen zowel kinderen als volwassenen zich uitstekend vermaken. Boek daarom snel!