Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Bergen op Zoom

Nog nét in Brabant, tegen de grens van Zeeland, vind je de mooie stad Bergen op Zoom. Het centrum van de stad is door de jaren heen goed bewaard gebleven. In de smalle straatjes en de oude gebouwen kun je je onderdompelen in de geschiedenis van de stad. Er zijn namelijk veel monumenten te bezichtigen. Er zitten ook veel leuke winkels in de stad. En vanaf een camping bij Bergen op Zoom zit je ook zó in België of Zeeland, wat je vakantie nog gevarieerder maakt. Meer lezen
Campings bij Bergen op Zoom
2 Campings

In Bergen op Zoom kun je genieten van de Brabantse gezelligheid

De omgeving van Bergen op Zoom is erg mooi. Veel campings hier, zitten in de buurt van water en bossen, dus je kunt hier mooie lange wandelingen of fietstochten maken. Ook de stad zelf is erg leuk en gezellig. Ga eens een dagje winkelen en geniet van de Brabantse gastvrijheid in de horeca. Maak natuurlijk ook een stadswandeling zodat je meer te weten komt over de vele monumenten in het oude centrum.

Ga naar Bergen op Zoom met je tent, caravan of camper

Er zitten veel leuke campings in de buurt van Bergen op Zoom. Je kunt hier altijd terecht met je camper, omdat er veel campings zijn die camperplaatsen hebben. Zet je je tent graag op aan het water of in het bos? Dat kan natuurlijk. Er zijn ook campings die wat dichter bij de stad liggen zodat je meer het idee van een stedentrip hebt tijdens je kampeervakantie. Of je nou een grote of een kleine camping zoekt, we hebben in ons aanbod altijd wel iets leuks dat bij je past. Kijk dus eens rond en boek snel!

Bezienswaardigheden in en rond Bergen op Zoom

Voor het geval je nog niet zo goed weet wat je wilt gaan doen als je op een camping in Bergen op Zoom kampeert, hebben wij een lijst met leuke uitjes voor je gemaakt:

Goes

Op ongeveer een half uur rijden van Bergen op Zoom, ligt Goes. Deze stad heeft een prachtig oud centrum en aan de stervorm kun je zien dat dit vroeger een vestingstad geweest is. Er staan veel mooie gebouwen die goed bewaard zijn gebleven. De sfeer in de stad is erg gezellig. Maak eens een mooie stadswandeling om de monumenten, maar ook de moderne muurschilderingen te bekijken.

Antwerpen

Deze leuke Belgische stad ligt niet ver van Bergen op Zoom. Hier moet je zijn voor een flinke dosis kunst en architectuur, er zitten namelijk veel mooie musea. Ook om te winkelen kun je hier prima een dag doorbrengen.

Markiezenhof

Dit is een stadspaleis dat gebouwd is in de laatgotische stijl. Tegenwoordig zit hier een museum: het Historisch Centrum Bergen op Zoom. Je kunt hier ontdekken hoe de markiezen vroeger leefden. Dit kun je onder andere zien aan de hand van stijlkamers. Er is ook een tentoonstelling van aardewerk.

De Gevangenpoort

Dit is het oudste gebouw van Bergen op Zoom. Eerder was dit een toegangspoort tot de stad. Toen de stad groter werd en de poort binnen de stadsmuren viel, werd dit een gevangenis. Zo is de poort nu ook nog steeds ingericht.

Sint-Gertrudiskerk

Deze kerk is enkele keren getroffen door grote branden. De laatste keer was in 1972. De kerk is weer opgeknapt en weer in gebruik genomen. Je kunt de toren van de kerk – de Peperbus – beklimmen. Je hebt dan een geweldig uitzicht over de stad.

Boek snel!

Zoals je ziet zitten er veel leuke campings bij Bergen op Zoom. Kijk eens rond, want ook voor jou zit er vast iets leuks bij! Boek snel, voor het te laat is! Kampeer ze!