Campings bij Ede

CAMPINGS BIJ EDE

Ede, in Gelderland, was van oudsher een vakantiebestemming voor de welgestelde Nederlander. Zij kwamen hier om te wandelen en van de natuur te genieten. Dit is voor veel mensen nog steeds de belangrijkste reden om voor hun vakantie te kiezen voor een camping bij Ede. De natuur is hier namelijk erg gevarieerd. Je vindt hier heide en bossen, maar ook zandverstuivingen. Ook de stad zelf is erg gezellig. Hier kun je prima terecht voor een dagje winkelen en voor lekker eten. Lees meer 

Waarom je zeker moet gaan kamperen bij Ede

Op een camping bij Ede kom je helemaal tot rust. Dat is het effect dat de prachtige natuur in deze omgeving heeft op mensen. Hier kun je echt even helemaal ontspannen door een wandeling of fietstocht over de Veluwe. Uiteraard kun je ook het stadsleven ervaren door Ede in te gaan. Ga lekker een dagje winkelen of terrashoppen. De sfeer is hier erg gemoedelijk en de kans dat je niet meer naar huis wilt is vrij groot.

Ons grote aanbod van campings bij Ede

In de prachtige omgeving van Ede hoef je niet lang te zoeken naar een camping, want er zijn er genoeg. Ga bijvoorbeeld naar een leuke minicamping als je houdt van een kleinschalige camping in de natuur. Uiteraard kun je ook kiezen uit grotere campings en familiecampings die vooral op kinderen gericht zijn. Een groot deel van de campings heeft ook camperplaatsen, zodat je ook met je camper een bezoek kunt brengen aan deze regio. Wij hebben een mooie selectie van campings voor je gemaakt, dus kijk gauw en boek!

Bezienswaardigheden in en rondom Ede

In Ede en omgeving is genoeg leuks te doen. We hebben hieronder onze top vijf samengesteld zodat je vast een beeld hebt:

Het Kröller-Müller Museum

Dit veelzijdige museum is een bezoek zeker waard. Hier vind je namelijk een grote collectie van schilderijen en tekeningen van Vincent van Gogh, Picasso en Mondriaan. Er is ook een prachtige beeldentuin waar zo’n 160 sculpturen staan.

Ginkelse heide

Dit is een prachtig natuurgebied waar heidevelden worden afgewisseld met bossen. Er is ook een schaapskooi. Hier moet je zijn voor een mooie wandeling. Rond de schemering kun je misschien wel wat wilde dieren spotten.

Kasteel Doorwerth

In de omgeving van dit mooie kasteel kun je mooie wandelingen maken, maar natuurlijk wil je dit mooie kasteel ook bezoeken. Je kunt zien hoe de mensen hier vroeger leefden.

Historisch Museum Ede

In dit museum leer je over de geschiedenis van Ede. Hier liggen allerhande oude voorwerpen en foto’s met een uniek verhaal. Ontdek hoe de stad zich heeft ontwikkeld door de jaren heen.

Passieflorahoeve

Dit is de meest complete vlindertuin ter wereld. Er zijn maar liefst vijf vlindertuinen met ontzettend veel soorten vlinders en planten. Als je geluk hebt, kun je zelfs een vlinder uit de cocon zien komen. Hier kun je makkelijk een dag ronddwalen.

Ede is ook voor jou de ideale vakantiebestemming!

Wil je een vakantie die gevuld is met mooie natuur en heerlijke wandel- en fietstochten? Wil je sfeer proeven in een gezellige stad? Dan is Ede voor jou de juiste bestemming. Kijk bij ons aanbod en boek de camping die bij jou past!