Campings zoeken in de Peel

CAMPINGS ZOEKEN IN DE PEEL

De Peel is een afgegraven hoogveengebied op de grens van Limburg en Brabant. Het is nu een natuurgebied met weidse vergezichten en veel water. Er leven ontzettend veel vogels. Er zijn mooie fiets- en wandelroutes door de natuur en er worden ook excursies in het gebied georganiseerd. Rondom de Peel liggen ook leuke steden, zoals Venlo, Eindhoven en Weert. Een camping in de Peel is dus een perfecte plek om deze delen van Limburg en Brabant te gaan ontdekken! Lees meer 

Kamperen in de Peel

Er is veel natuur in dit gebied, dat is inmiddels wel duidelijk. Je kunt hier wat dat betreft echt even helemaal tot rust komen tijdens fiets- en wandeltochten. Ook de steden zijn de moeite waard. In Eindhoven kun je bijvoorbeeld leuk winkelen en Weert is zelfs verkozen tot groenste stad van Europa. Er zitten leuke musea in de omgeving en ook voor kinderen is er genoeg te doen in de natuur en in de pretparken. Een camping in de Peel is dus leuk voor het hele gezin.

Onze soorten campings in de Peel

In dit gebied liggen veel mooie campings. Zo zijn er mooie natuurcampings die rustig en ruim opgezet zijn. Ook voor een minicamping zit je goed in de Peel. Met een minicamping ga je echt terug naar de basis van het kamperen. De sfeer is er vaak gezellig en persoonlijk. Kijk eens bij ons ruime aanbod naar welke mogelijkheden er nog meer zijn en boek snel je vakantie!

Leuke bezienswaardigheden in de Peel

De Peel is een prachtig natuurgebied waar je veel tijd kunt doorbrengen. Maar er zijn ook andere leuke dingen te doen in de buurt. Wij hebben onze favorieten voor je opgezocht:

Toverland

Dit attractiepark ligt bij Sevenum en is een heel leuk uitje om met kinderen te ondernemen. Er zijn allerlei attracties, zoals achtbanen, wildwaterbanen en een zweefmolen. Er zijn ook speel- en klimtoestellen en je kunt je zelfs uitleven op een survivalparcours.

Limburgs Museum

Dit museum staat in Venlo. Hier kun je met het hele gezin een ontdekkingstocht maken door de tijd heen. Het museum vertelt namelijk verhalen van Limburgers uit verschillende tijdsperiodes. Kinderen kunnen hier op een interactieve manier kennismaken met de geschiedenis.

Eindhoven

Deze mooie stad ligt dicht bij natuurgebied de Peel. De stad is modern en heeft die typisch Brabantse gezelligheid. Het aanbod van winkels is erg groot en er zit veel horeca. Daarnaast kun je hier uitstekend terecht kunt voor kunst, cultuur en design.

Zwemparadijs De Berckt

Is het niet echt geweldig weer? Dan moet je hier naartoe. Dit subtropische zwemparadijs heeft een middeleeuws thema. Zo ga je hier niet door de stroomversnelling, maar door de slotgracht.

Streekmuseum ’t Land van Peel en Maas

Hier krijg je een beeld van het verleden van dit gebied. Je begint bij de steentijd en eindigt bij het heden. Er zijn meerdere zalen met verschillende thema’s. Vooral voor kinderen zijn hier leuke dingen te zien en te doen.

Boek nu!

Voor een veelzijdige vakantie zit je helemaal goed op een camping in de Peel. Dit mooie gebied bij Limburg en Brabant heeft voor kampeerders ontzettend veel te bieden. Twijfel dus niet meer en boek vandaag nog!