PORTUGAL CAMPINGS MET NEDERLANDSE EIGENAAR

Populaire bestemmingen in Portugal Campings met Nederlandse eigenaar

Portugezen zijn van nature ontzettend gastvrij, daar ligt het niet aan. Toch kun je diverse redenen hebben om liever op een camping in Portugal met een Nederlandse eigenaar te verblijven. Vanwege het gemak met communiceren bijvoorbeeld. Of omdat je zo makkelijker andere Nederlandse vakantiegangers tegenkomt waarmee je contact kunt maken.

Wat voor redenen je ook hebt, Nederlanders zijn in dit prachtige Zuid-Europese land goed vertegenwoordigd. Een Nederlandse camping in Portugal is dan ook zo gevonden. Op onze pagina hebben we de leukste campings voor je op een rijtje gezet. Ben jij op zoek naar een vakantie in Portugal, maar wel met een Nederlands tintje? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Nederlandse campings in Portugal: over het hele land verspreid

De Nederlandse campingeigenaren zitten door het hele land verspreid. Dus of je nu op zoek bent naar een zon, zee, strandvakantie, een actieve wandelvakantie of iets heel anders, je kunt altijd wel bij een Nederlander terecht.

Een camping aan zee

Aan de Portugese kust is het heerlijk vertoeven. De ruim 800 kilometer lange kustlijn kent een enorme verscheidenheid. Van kleine, verscholen lagunes tot stranden met een woeste zee waar de surfers keer op keer hun uitdaging vinden. De stranden in de Algarve zijn het bekendst: goudgeel zand, strandjes ingesloten door hoge rotsformaties en langzaam aflopend in de zee. Ideaal voor als je met je kinderen op kampeervakantie gaat. Maar wis ook de stranden in het noorden en in de omgeving van Lissabon niet uit.

Bekijk alle campings aan zee

Een camping in het bergachtige binnenland

Kamperen bij een Nederlandse eigenaar in het binnenland van Portugal? Dat betekent kamperen in de ruige natuur. Op deze overwegend kleine campings is het voor de actievelingen onder ons heerlijk vertoeven. Neem je sportkleding mee en trek erop uit. Niets is heerlijker dan onder de stralende Portugese zon de omgeving te verkennen. Bezoek een van de vele natuurparken en wandel daar de mooiste routes!

Bekijk alle natuurcampings in Portugal

Een camping in Noord-Portugal

Een Nederlandse eigenaar van een camping in het noorden van Portugal heeft bewust gekozen voor rust en authenticiteit. In deze regio zet je een stap terug in de tijd. Zelfs veel steden en dorpen liggen in ruig, bergachtig gebied. Verblijf je op een camping in deze regio? Verwacht dan een authentiek stukje Portugal te zien. Onaangetast door toerisme en andere invloeden van buitenaf. 

Een camping dichtbij de grote steden

Ben je gek op de natuur maar zoek je zo nu en dan ook eens graag de drukte op? Dan kun je overwegen om vlakbij Porto of Lissabon neer te strijken. Bruisende steden die wederom grenzen aan aantrekkelijke natuurgebieden. Zo kun je de ene dag heerlijk in je eentje gaan wandelen, en de volgende dag terrasjes pikken en winkelen in de leukste straten. Want een beetje afwisseling zo nu en dan kan best verfrissend zijn, toch? Aan het eind van de dag kom je terug op je thuisbasis en kun je in je eigen taal al je ervaringen delen.

Lijkt een Portugeese camping met een Nederlandse eigenaar jou ook wel wat? Kijk dan snel tussen onze accommodaties en vind de voor jou perfecte plek!