GENIET VAN JE VAKANTIE OP EEN CAMPING AAN HET MEER IN OOSTENRIJK

Oostenrijk staat bekend om zijn vele bergmeren. Door erosie en aardverschuivingen in een ver verleden zijn sommige dalen vol met water gelopen en zo zijn de prachtige meren ontstaan. De bekendste meren zijn de Wörthersee en de Attersee in Karinthië. Ook de Weissensee is in Nederland bekend omdat hier in de winter ieder jaar de Alternatieve Elfstedentocht wordt gereden. Aan de verschillende meren strijken jaarlijks honderdduizenden toeristen neer, zowel uit Oostenrijk zelf als van daarbuiten. Zij willen stuk voor stuk genieten van het prachtige heldere water en het aangename klimaat. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Oostenrijk Campings aan zee

Recreatiemogelijkheden volop aan de Oostenrijkse meren

De campings aan de Oostenrijkse meren zijn vooral populair vanwege de vele recreatiemogelijkheden. In bijna alle meren kun je zwemmen, al moet je soms wel oppassen voor stroming. Veel van de meren zijn veilig voor kinderen mits ze niet te ver het water in gaan.

Daarnaast kun je als je op een camping in Oostenrijk aan het meer verblijft een tocht maken met een rondvaartboot. Soms kun je ook zelf een motorbootje of zeilboot huren om daarmee het water op te gaan. Sommige meren hebben zeer helder water waar je prima kunt duiken of snorkelen om de wereld onder water te bewonderen. Ook surfers en kitesurfers komen hier ruimschoots aan hun trekken.

Volop genieten aan de meren van Oostenrijk

Aan het water is het altijd genieten. Ook als je niet van zwemmen of varen houdt. Je kunt langs de meren prachtige wandelingen of fietstochten maken. Veel meren hebben uitgezette wandelpaden of fietsroutes waar je onbezorgd van de natuur kunt genieten.

Ook worden er op de meren verschillende activiteiten georganiseerd. Zo is er het Bregenz Festival met een groot podium op het nabijgelegen meer de Wörthersee waar toneel- en operavoorstellingen worden gegeven. Dit festival trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers.

De mooiste campings aan de meren van Oostenrijk

Aan de meren van Oostenrijk vind je de mooiste en populairste campings. Vooral de regio Karinthië en ook de regio Tirol zijn erg populair. Als je hier je vakantie doorbrengt is een uitstapje naar Italië of Hongarije ook een mogelijkheid. Omdat je dicht bij de grens zit rijd je in een paar uur de grens over. Maar ook in Karinthië zelf is genoeg te beleven in de verschillende dorpen en steden. Veel Oostenrijkse steden hebben een mooi historisch centrum en je kunt er ook heerlijk shoppen en lekker eten in één van de vele goede restaurants.

Boek nu een verblijf op een camping aan een meer in Oostenrijk

Ben je op zoek naar een camping in Oostenrijk aan een meer? Dan kun je bij Campings.nl direct je keuze maken. Hier vind je een handig overzicht van alle campings die aan één van de Oostenrijkse meren zijn gevestigd. De regio staat bij iedere camping vermeld en uiteraard ook de naam van het meer waar de camping ligt.

Zo maak je gemakkelijk je keuze en kun je direct reserveren. Sommige campings zijn erg populair en zeker in het hoogseizoen snel volgeboekt. Reserveer dus bij voorkeur op tijd om teleurstellingen te voorkomen.