Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Nieuw met kamperen? Zo vermijd je beginnersfouten als nieuwe kampeerder.

Nieuw met kamperen? Zo vermijd je beginnersfouten als nieuwe kampeerder.

Overal moet je aan wennen, ook als je voor het eerst gaat kamperen. Dan is het goed om te weten welke beginnersfouten vaak gemaakt worden, zodat je die kunt voorkomen. Op die manier hoef je deze fouten namelijk zelf niet meer te maken! Zo bereid jij je optimaal voor op jouw eerste kampeervakantie.

 1. Een lek luchtbed

 Natuurlijk wil jij die eerste nacht gewoon lekker slapen op een zacht luchtbed. Vergeet dus vooral niet om je luchtbed te checken voordat je thuis vertrekt. Zo kun je gemakkelijk voorkomen dat je ’s avonds met een lek luchtbed geconfronteerd wordt als jij het aan het oppompen bent.

 2.Een te kleine tent

Kun jij prima doen met weinig ruimte? Je bent op kampeervakantie en alles mag basic. Maar denk er wel aan dat je al je spullen kwijt moet als je die tent eenmaal hebt opgezet. Het is dus verstandiger om een ruime tent te nemen.

3. Je spullen pakken zonder checklist

Denk jij dat je wel weet wat je allemaal mee moet nemen? Gebruik voor de zekerheid toch een checklist. Je zal zien dat je dingen vergeet als je niet nog even op je lijstje kijkt voor je vertrekt. Toch nog wat vergeten, terwijl je wel een checklist hebt gebruikt? Vergeet dan niet om die aan te vullen voor een volgende kampeervakantie.

4. De regels van de camping vergeten door te nemen

Elke camping heeft zo zijn eigen regels en daar kun je als kampeerder prima rekening mee houden. Het is dan wel belangrijk dat je van tevoren even navraagt wat die regels precies zijn. Als je mag barbecueën, kun je lekker je barbecue meenemen, mag dat niet, dan heb je mooi weer ruimte voor iets anders!

5. Niet nadenken over je standplaats

 Natuurlijk ga je er het liefst vanuit dat je mooi weer hebt als jij op vakantie gaat. Maar stel nu dat dat niet zo is? Dan is het helemaal niet zo ideaal om een laaggelegen plek te hebben. Je wilt tenslotte niet graag met tent en al wegdrijven. Een goed grondzeil is overigens ook een eerste vereiste.

6. Te laat op de camping aankomen

 Voor het eerst je tent opzetten? Dan is het echt niet lekker als het al helemaal donker is. Te laat op de camping komen is een fout die veel beginners maken. Maar besef ook eens hoe leuk het is om op je gemak de omgeving te verkennen als je de camping nog niet kent. Dat kun je veel beter doen wanneer het nog licht is.

 7. Te veel spullen met je meenemen

Ieder mens heeft de neiging om veel te veel met zich mee te nemen wanneer hij op vakantie gaat. Niet doen! Je hebt zo onnodig veel ballast bij je. Zeker met kamperen kan dit je gaan irriteren. Als je van camping naar camping gaat, zal je het ook telkens weer in en uit moeten pakken. Neem dus alleen het hoognodige mee.