Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Dit zijn de leukste 7 spellen voor buiten op de camping

Dit zijn de leukste 7 spellen voor buiten op de camping

Kamperen betekent ook gezelligheid samen en bij voorkeur in de gezonde buitenlucht. Er zijn vele leuke spellen voor buiten, waar je maar weinig attributen voor nodig hebt en die toch tot veel hilariteit zullen leiden. En kinderspellen kunnen vaak ook zonder probleem leuk gemaakt worden voor volwassenen. We hebben een aantal buitenspelen hier voor je verzameld voor op de camping in Nederland of in het buitenland. Onze top 7 camping spelletjes!

1. Limo-pong, de topper onder de camping spelletjes

Inderdaad hetzelfde camping spelletje als bierpong, maar dan met limonade. Vul een aantal bekers met limonade en zet die op een campingtafel. Vanaf ongeveer 2 meter afstand is het de bedoeling om een pingpongballetje in de beker te mikken. Afhankelijk van de ondergrond kan dit met of onder stuit. Wie het lukt, mag de beker leegdrinken. En als de kinderen zijn gaan slapen is dit een van de buitenspelletjes die ook leuk zijn voor volwassenen. Dat kan door de bekers te vullen met gin-tonic of een ander pittig drankje.

2. Haptikkertje, een klassiek kampeer spelletje

Als de was is gedaan kunnen de knijpers ook gebruikt worden voor camping spellen, zoals haptikkertje. Ieder kind krijgt 3 knijpers en wie 3 knijpers aan zijn broek, shirt of wat dan ook heeft hangen, is af. De meest handige tikker blijft over en wint een prijsje. En inderdaad, ook volwassenen vinden dit camping spel maar wat leuk om te doen als de stemming er eenmaal inzit.

3. Cijferkegelen

Op iedere camping zijn wel kegels aanwezig en ballen om die om te kegelen. Doe het nu eens anders en zet een puntenaantal op de kegels. Wie het eerst precies 50 punten heeft behaald, is de winnaar en ook nog eens een goede rekenaar.

4. Tot de bom barst

Dit spelletje kan zowel door kinderen als volwassenen worden gespeeld en een mooie warme dag is daarvoor het meest geschikt. Vul een ballon met water. De deelnemers gaan in een kring staan en gooien de ballon over. Bij wie de ballon barst, moet de kring verlaten. De winnaar blijft droog en verdient een prijs. Vergeet niet de resten goed op te ruimen na dit camping spel.

5. Reuzenbellen blazen, leuk voor alle leeftijden

Een setje om reuzenbellen te blazen, koop je voor een prikkie bij de speelgoedwinkel of elders en daarna is het lol maken. Degene die de grootste bel maakt is de winnaar. De echte toppers weten reuzenbellen te maken met een doorsnee van meerdere meters. Het maken is een echte uitdaging en de eerste zijn die de bel doorprikt is pas echt leuk.

6. Tennispaal

Op vrijwel iedere camping staat buiten tegenwoordig wel een tennispaal en ook in vele achtertuinen heeft dit fenomeen al een plaatsje veroverd. Dat is niet zo vreemd want hiermee kun je eens heerlijk meppen met je tennisracket zonder dat de ballen zoekraken. Ook een mooie training als tennis jouw sport is.

7. Kubb

Dit spel voor buiten kan je overal kopen maar een handige doe-het-zelver heeft het ook zo gemaakt. Het ene team moet de houten blokken van het andere team omslaan om daarmee de koning te bereiken in het midden van het veld. Dit is een van de camping spelletjes die ook geschikt is voor volwassenen. Wel even de spelregels goed afspreken.