Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Dit zijn de leukste 5 reisspellen voor tijdens het kamperen!

Dit zijn de leukste 5 reisspellen voor tijdens het kamperen!

Op vakantie gaan is altijd leuk. Niet alleen voor de oudere reizigers, ook voor de jonge vakantiegangers is het vaak een hele belevenis. Hoe langer de reis duurt, hoe groter de kans is dat de verveling toeslaat. Uiteraard kun je overwegen om regelmatig een stop te maken om even uit te rusten, te lunchen of voor een sanitaire verzorging. De meer ervaren vakantieganger weet echter hoe belangrijk het is om te zorgen voor voldoende afleiding.

Je kan natuurlijk kiezen om je wagen uit te rusten met een mobiele dvd speler zodat je de jongste reizigers even zoet kunt houden. Dat is uiteraard ook leuk als je op de bestemming bent aangekomen. Een andere mogelijkheid is om te zorgen voor voldoende reisspelletjes. Het is immers niet elke dag zonnig weer. Een hele reeks aan reisspellen zijn beschikbaar, zowel voor onderweg als tijdens de vakantie. Natuurlijk zijn er de bekende reisspellen zoals: wie is het, cluedo, volwassenen, rummikub, stratego, 2 personen, keezenspel, mastermind, action, mens erger je niet, zeeslag, reiseditie, yahtzee, regenwormen, vier op een rij, mini, 30 seconds, aanbieding, leukste, risk, triominos en jumbo. De meesten zijn al behoorlijk bekend en dus is het tijd voor wat vernieuwing. De leukste en populairste spelen hebben we alvast voor je opgezocht.

Love Letter

Alle in aanmerking komende jonge mannen (en ook de niet-zo-jonge mannen) moeten proberen om de prinses van Tempest te versieren. Helaas heeft ze zichzelf opgesloten in het paleis en moet je anderen vertrouwen om je liefdesbrieven aan haar te geven. Zal de jouwe haar als eerste bereiken?

Love Letter is een spel van risico's, afleiding en geluk voor 2-4 spelers. Je doel is om je liefdesbrief in de handen van prinses Annette te krijgen terwijl je de brieven van concurrerenten verstopt. Van een kaartspel met slechts zestien kaarten begint elke speler met slechts één kaart in de hand; één kaart is uit het spel verwijderd. Tijdens een beurt teken je een kaart en speel je een kaart om te proberen anderen te ontmaskeren en ze uit het spel te verwijderen. Sterke kaarten leiden tot een vroege winst, maar vormen een doelwit. Gok je echter te lang op zwakkere kaarten dan kan je brief in het vuur worden gegooid! 

love letter spel

Black Stories

Een persoon is gestorven onder mysterieuze omstandigheden. Je hebt heel weinig informatie gekregen over de achtergrond van de zaak. Kun jij samen met een groep vrienden en familie het mysterie oplossen met alleen ja of nee vragen? Welnu, dat is het uitgangspunt achter het spel ‘Black Stories’. Het is een set van vijftig mysteries met oplossingen die misschien niet zo voor de hand liggen als je zou denken. Terwijl je kunt discussiëren of Black Stories eigenlijk een spel is, is het een behoorlijk bevredigende ervaring.

Hoe speel je Black Stories

Eén speler wordt gekozen als de detective terwijl de rest van de spelers de prooi zijn.

Elk mysterie begint met de detective die de voorkant van de kaart voorleest aan de rest van de spelers. De voorkant van de kaart is het uitgangspunt van het mysterie. De detective leest dan zelf de achterkant van de kaart om vertrouwd te raken met de rest van het verhaal. Het spel begint dan.

black stories

Kaart voor ‘Black Stories’

Alle spelers moeten samenwerken om het mysterie op te lossen. De spelers stellen ja of nee vragen om meer informatie te krijgen over de omstandigheden rondom het mysterie. Als de spelers vragen stellen die niet met een ja of nee kunnen worden beantwoord, moeten ze hun vraag opnieuw formuleren. Als de spelers een vraag stellen met een valse aanname, moet de detective hen vertellen dat hun vraag is gebaseerd op een valse veronderstelling. Als de spelers uiteindelijk irrelevante vragen stellen of de verkeerde kant op gaan, kan de detective de spelers helpen om weer op de goede weg te komen.

Zodra de spelers het mysterie hebben opgelost, leest de detective de achterkant van de kaart zodat de spelers het volledige verhaal horen. Als er nog een ronde wordt gespeeld, neemt een nieuwe speler de rol van detective op zich.

Kwatro

Scoor de meeste punten in Kwatro door lijnen te maken met de 66 kaarten uit dit Kwatro spel. Elke kaart bevat 3 eigenschappen: een kleur, een getal en een vorm. Creëer lijnen van maximaal 4 kaarten, waarvan de kleur, het getal en de vorm volledig gelijk zijn! 

Het Kwatro spel is ideaal om mee te nemen. Het is zo groot als 2 luciferdoosjes, dus past het prima in je broekzak. Leuk voor jong en oud en ideaal voor op reis! 

kwatro spel

Regenwormen

Regenwormen is de hit van 2018 onder de reisspellen. Twee tot zeven spelers proberen gefrituurde wormen voor hun kippen te krijgen, zodat ze geen honger krijgen. Natuurlijk kan iedereen die er niet in slaagt om een ​​worm van de grill te pakken, zichzelf helpen aan die van zijn tegenstanders.

Elke beurt gooit de speler zijn dobbelstenen en zet alle kaarten opzij die overeenkomen met een enkele waarde. De overgebleven dobbelstenen worden opgerold en elke waarde wordt opnieuw gereserveerd totdat de speler stopt en een tegel of buste neemt en de laatste steen terugplaatst. Wanneer een speler geen tegel pakt, moet hij ook de hoogste tegel met de afbeelding naar beneden draaien.

regenwormenspel

Qwixx

Qwixx is een dobbelspel waaraan iedereen deelneemt, je hoeft nooit op je beurt te wachten! Elke speler heeft een scoreblad met de nummers 2-12 in rijen van rood en geel en de nummers 12-2 in rijen van groen en blauw. Om punten te scoren, moet je zoveel mogelijk getallen markeren, maar je kunt alleen een cijfer markeren als het rechts van alle afgebakende nummers in dezelfde rij staat.

Bij een beurt gooit de actieve speler zes dobbelstenen: twee witte en een van elk van de vier hierboven genoemde kleuren. Elke speler kan ervoor kiezen om de som van de twee witte dobbelstenen op een van hun vier rijen te markeren, waarna de actieve speler kan kiezen om de som van één gekleurde dobbelsteen en één witte dobbelsteen in de rij met dezelfde kleur als de dobbelsteen te markeren. Hoe meer markeringen je op een rij kunt maken, hoe hoger je score voor die rij.

qwixx spel