Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Dit zijn de handigste apps voor op de camping

Dit zijn de handigste apps voor op de camping

De een gruwelt ervan en de ander kan niet zonder: de smartphone. Natuurlijk ga je op vakantie om je te ontspannen, maar wat is nu leuker dan het thuisfront op de hoogte te houden van je belevenissen. Foto’s nemen en versturen is natuurlijk een ding, maar een beetje kampeerder zal een goede camping app op prijs stellen. Het gaat vaak niet alleen om een app voor de navigatie of om camperplaatsen te vinden, apps voor maaltijden of om een restaurant in de omgeving te vinden zijn net zo handig. De beste camping apps hebben we voor je op een rij gezet. Het goede nieuws: ze zijn allemaal gratis te downloaden.

Knots 3D knopen

De echte kampeerder weet natuurlijk hoe belangrijk een goede knoop is en aangezien je waarschijnlijk geen padvinder bent is de Knots 3D Knopen de beste camping app om je uit de brand te helpen. Uiteraard is het verstandig om thuis alvast even te oefenen met de vissersknoop, de dievenknoop en de chirurgenknoop, maar mocht je toch verlegen zitten om goede raad, dan is deze app een absolute musthave.

Wifi-finder app

Wifi is nog steeds goedkoper dan internetten vanuit je bundel, dus als je onderweg bent of bent gearriveerd is het eerste wat je doet het checken van wifi signalen. Handig als er een gratis verbinding mogelijk is. Deze app zoekt het voor je op. Is er geen beschikbaar signaal, schakel dan over op je bundel. Maak je gebruik van een prepaid kaartje, dan kan het de moeite waard zijn om een simkaart te kopen van het land waar je op vakantie bent.

Smulweb 2.0

Elke dag barbecueën wordt ook vervelend, dus voor een beetje afwisseling in je eetpatroon gebruik je de smulweb-app. Uiteraard vind je de klassieke campinggerechten als chili con carne en spaghetti bolognese in de voorraad van ruim 350.000 gerechten. Maak het jezelf nog makkelijker, met behulp van de Smulweb-app stel je ook eenvoudig je boodschappenlijstje samen.

AroundMe-app

Als je op de camping bent gearriveerd, zijn er steevast twee zaken die je wilt gaan doen. Ten eerste is het opzetten van de (voor)tent van belang, maar je wilt ook weten waar de dichtstbijzijnde supermarkt is. Vervelend als je net daar bent waar je totaal de weg niet kent. Deze app helpt je uit de brand. Je vindt er de supermarkten die het meest dichtbij zijn en je ziet ook gelijk hoe je er moet komen.

app

Primagaz Easyblue Inhoudsmeter

De ervaren kampeerder weet hoe vervelend het is als je tijdens het koken zonder gas komt te zitten. Dir probleem is eenvoudig te voorkomen met de Primagaz Easyblue Inhoudsmeter. De app vertelt je op basis van het geluid hoeveel gas er nog aanwezig is. Sla gewoon met een stevig voorwerp tegen de gasfles en de app vertelt je direct de stand van zaken. Zo weet je of het een gezonde maaltijd wordt of toch maar uit eten in het restaurant op de camping.

Toiletfinder

Het klinkt onzinnig: een app die de dichtstbijzijnde publieke toilet weet te vinden. Toch gebeurt het maar al te vaak dat je in een onbekende stad hoge nood krijgt. Deze app vertelt je direct waar je terecht kan. Dat de app je ook informeert over de hygiene op het toilet is natuurlijk mooi meegenomen.

Starwalk

Is het je wel eens opgevallen dat de sterrenhemel op de camping een stuk helderder is in vergelijking met de sterrenhemel in de randstad? Door het ontbreken van industriële bedrijvigheid is de atmosfeer op de camping (nog) niet verziekt en kan je genieten van een onwaarschijnlijk heldere hemel. Maar hoe zat het ook alweer met die sterrenbeelden? Deze app redt je uit de brand. Een blik op de hemel is genoeg om de sterren te identificeren en je exact te vertellen welk sterrenbeeld je waar kunt vinden. Ideaal voor een romantische avond op de camping.

Campercontact

Ben je al lid van de Nederlandse Kampeerauto Club dan ken je deze kamperen app waarschijnlijk al. De campercontact-app is eigenlijk onmisbaar voor de echte kampeerder. De app helpt je bij het vinden van camperplaatsen, campings en serviceplaatsen in maar liefst 39 landen. Of je nu zoekt naar een camping in Frankrijk, Duitsland of Italië, maakt dus niks uit. Daarnaast vindt je tips en foto’s en relevante informatie over de camping die je zoekt