Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Dit zijn de 4 grootste ergernissen tijdens het kamperen, en zo voorkom je ze

Dit zijn de 4 grootste ergernissen tijdens het kamperen, en zo voorkom je ze

Kamperen is natuurlijk een erg fijne manier van vakantie vieren, maar het kan ook veel ergernissen veroorzaken. En deze ergernissen worden echt niet alleen maar veroorzaakt door de mensen om je heen. Gelukkig kun je je op een hoop manieren voorbereiden. Door het volgende lijstje goed in je achterhoofd te houden voorkom je zelfs de vaakst voorkomende en grootste ergernissen tijdens het kamperen!

1 Vliegen, muggen, wespen en mieren 

Insecten zijn vaak de grootste problemen voor kampeerders. Je komt er maar niet vanaf en op een gegeven moment zijn ze overal. In je tent, tussen je kleren, bij je eten en ga zo maar door. Je wordt gillend gek en het liefst stap je vandaag nog in de auto naar je insectvrije huis. Gelukkig kun je op een niet al te moeilijke manier voorkomen dat de insecten jouw kampeerplek mijden. Het belangrijkste is eigenlijk gewoon om je vuilnis en etensresten goed op te ruimen. Doe al het voedsel dat open is geweest in bakken die je af kunt sluiten, want de geur alleen al trekt allerlei insecten aan. En natuurlijk is het van groot belang om je slaaptent goed af te sluiten. Alleen open als je erin, of eruit gaat, en je zal zien dat er geen muggen of andere diertjes je tent binnen komen.

2 Neem oordoppen mee 

Als je ’s nachts wordt gestoord door gesnurk van andere kampeerders of andere geluiden kan het handig zijn om oordoppen mee te nemen. En ga dan niet voor de goedkope oordopjes van de supermarkt, want deze zullen gedurende de nacht gegarandeerd uitvallen. Oordoppen kunnen ervoor zorgen dat jij een goede nachtrust krijgt, dus als jij een gevoelige slaper bent zeker een aanrader!

3 Maak van vervelende klusjes iets gezelligs 

De afwas doen is voor velen een grote ergernis tijdens het kamperen, toch kun je er het beste maar wat leuks van maken. Zie het als wat quality time die je hebt met je partner, kinderen of broertjes/zusjes. Maak er niet een te groot ding van en zorg ervoor dat iedereen ongeveer even vaak de afwas doet. Zo wordt het geen ergernis en maak je van de nood een deugd.

4 Het opzetten van de tent 

Het opzetten van de tent is een van de grootste relatietesten die er zijn. Kun jij samen met je partner een tent opzetten zonder dat dit uitmondt in een ruzie? Dan heb jij het goed voor elkaar! Voor degenen die hier wat meer moeite hebben is er uiteraard een makkelijke tip. Wees duidelijk tegenover elkaar en maak elkaar geen verwijten! Want inderdaad, die tentstok hoort daar niet, maar de kans dat je partner dat expres heeft gedaan is erg klein. Wordt dus niet gelijk boos en maak ook van het opzetten van de tent iets leuks. Je bent maar een aantal weken per jaar op vakantie, laat de sfeer niet verpesten door een doek met wat stokken.

Bekijk al onze campings hier