Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

De 7 leukste spelletjes voor in de auto

De 7 leukste spelletjes voor in de auto

Het gaat niet om de bestemming maar om de reis ernaar toe, zegt men wel eens. Nu kan de reis naar de camping met een volle auto ook best leuk zijn. Maar als de rit erg lang duurt, is het toch wel verstandig om spelletjes te kiezen die je in de auto kan doen. Hieronder staan er een aantal waardoor de tijd beslist sneller lijkt te verstrijken.

1. Kentekenplaten raden

Hiervoor heb je alleen een paar vellen papier en wat pennen nodig. En dan is het zoeken naar kentekenplaten van zoveel mogelijk verschillende landen. Degene die de meeste landen heeft verzameld wint. Uiteraard kan je er diverse extraatjes aan toevoegen om het nog spannender te maken, bijvoorbeeld ook de hoofdstad van het land invullen. En een bijzonder nummerbord van een diplomaat levert driedubbele punten op. De kilometers snelweg vliegen zo voorbij.

2. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet..

Het bekende spel dat iedereen kent en toch altijd blijft boeien. Maak de spelregels zelf en zorg dat die altijd wel duidelijk zijn. Geen spelletje om uren achter elkaar te spelen maar gewoon leuk voor jong en oud.

3. Woordenslang

Hoe werkt de woordenslang? Degene die aan de beurt is, bepaalt de categorie, bijvoorbeeld een dier, land, fruit of iets dergelijks. Stel dat je bij fruit als eerste woord appel kiest. Dan moet de volgende fruit verzinnen dat begint met de letter ‘l’. De winnaar is degene die het laatste woord heeft gevonden en mag de volgende categorie kiezen.

4. ‘Wie ben ik’ in een vast aantal vragen

Ook een bekend spel dat erg lang gespeeld kan worden. De eerste speler neemt een persoon in gedachten en de anderen mogen vragen stellen om erachter te komen wie dat is. Het aantal vragen kan je beperken tot bijvoorbeeld 20. Natuurlijk kan je hier ook een aantal regels verzinnen om het eenvoudig te houden of juist extra moeilijk te maken.

5. Stil zijn

Dit spelletje kan je beslist niet uren achter elkaar spelen maar is perfect voor moeilijke momenten op de weg als de chauffeur zijn of haar aandacht volledig nodig heeft voor de weg. Wie het langste stil is tijdens een sessie, krijgt een beloning. Natuurlijk mag iedereen zijn best doen om een ander te laten praten. Maar het draait allemaal om de stilte.

6. Ik ga op reis en ik neem mee..

Een mooie test voor het geheugen en het is spannend omdat wie het niet goed heef eruit ligt. Dat wil niemand zich laten gebeuren. Het spel is niet moeilijk te spelen. Iedereen begint met de zin : ik ga op reis en neem mee.. De eerste speler noemt een voorwerp, de volgende het eerste voorwerp en een nieuw voorwerp. Dat gaat door tot er een winnaar overblijft. Natuurlijk kan je ook met een andere zin beginnen, bijvoorbeeld: ik ga picknicken.

7. Raad de tijd en afstand

Gewoon leuk om de passagiers te laten opschrijven hoeveel kilometers er op een bepaald moment nog moeten worden gereden en hoeveel tijd dat gaat kosten. De winnaar met de meeste goede voorspellingen krijgt een prijs.

De leukste kindercampings vind je in een handomdraai op Campings.nl.