Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

5 tips voor een kindvriendelijke kampeervakantie

5 tips voor een kindvriendelijke kampeervakantie

Samen met de kinderen kamperen kan een leuke manier zijn om de vakantie door te brengen. Het is dan echter wel verstandig om te kiezen voor een camping waar zowel de kinderen als de ouders kunnen genieten. Dat is een van die zaken die onmisbaar zijn bij een kindvriendelijke kampeervakantie. Uiteraard ken jij je kinderen het best en kan jij daardoor beoordelen wat ze wel en niet leuk vinden. Echter zijn er gewoon ook een aantal zaken waaraan je moet denken bij een kindvriendelijke camping.

5 tips voor een kindervriendelijke kampeervakantie

Met de kids kamperen? Hieronder vind je 5 tips voor een kindvriendelijke kampeervakantie.

1. Veiligheid

Op vakantie wil je als ouder ook even bijkomen en niet de hele dag hoeven piekeren over de kinderen. Een camping moet derhalve veilig zijn. Dat geldt zowel voor de omgeving als het terrein zelf. Is her terrein goed genoeg afgesloten en alleen voor gasten toegankelijk? Hoe zit het met verkeer op de camping. Is er toezicht in het zwembad en in de speeltuin? Hoe beter de voorzieningen, hoe meer jij je kan ontspannen.

2. Sanitair voor de kleinsten

Het is een prettige bijkomstigheid indien er toiletten zijn die geschikt zijn voor kinderen van de leeftijd die jij bij je hebt. Behoort er een baby tot het gezelschap, dan is een aparte ruimte waar je die kan verschonen en wassen zeker een pre. Controleer of de camping daarop is uitgerust.

3. Het zwembad

Iedere ouder weet dat een zwembad vaak genoeg is om kinderen de hele dag zich te laten vermaken zonder dat er verder iets geregeld hoeft te worden. Daarbij is het uiteraard wel van belang hoe dat zwembad eruit ziet. Is het een hygiënisch bad en groot genoeg. Zijn er glijbanen of andere speeltjes? Is er voldoende toezicht in het bad? Hoe diep is het bad en is er een baby-badje beschikbaar. Omdat het bad zo belangrijk is voor de kids, bepaalt dit vaak het succes van een kampeervakantie. Misschien is een camping met zwemparadijs een idee.

4. Referenties

Het liefst zou je natuurlijk van een betrouwbare kennis horen of een camping echt kindvriendelijk is. Het een na beste is kennis nemen van de referenties bij een onafhankelijke instelling. Uiteraard geldt dat ook daar je niet alles zomaar kan geloven wat je leest. Door  de negatieve ervaringen met enig voorbehoud te beoordelen kan je echter wel een indruk krijgen van een bepaalde camping. Vraag daarna ook door bij de betreffende kampeerplaats. Een serieuze beheerder zal zeker ingaan op jouw vragen en bereid zijn toelichting te geven op eerder geuite kritiek.

5. Is er een recreatieprogramma?

Op een kindvriendelijke camping is er in het algemeen een zwembad en ook een speeltuin. Tel daarbij  op de aanwezigheid van een hoop mogelijke vriendjes en vriendinnetjes en voor de meeste kinderen is succes van de vakantie al bijna verzekerd. Zijn jouw kinderen wat meer veeleisend? Informeer dan eens naar het recreatieprogramma dat een camping te bieden heeft. Vooral in de zomer beschikken de grotere kindvriendelijke campings vaak over een animatieteam dat activiteiten verzorgt voor diverse leeftijdsgroepen. De kwaliteit hiervan varieert vaak behoorlijk. Informeer naar het programma dat geboden wordt en beoordeel aan de hand van de referenties de kwaliteit van het geboden vermaak.

Bekijk ook: De 6 leukste campings met waterglijbanen