Campings in Nice

CAMPINGS IN NICE

Nice is een stad in Zuid-Frankrijk en ligt direct aan zee. Nice is een oude stad en er zijn dan ook veel historische gebouwen te vinden. Er zijn veel musea met kunst en ook theaters en opera’s. Nice is een grote stad met iets meer dan 340.000 inwoners. Nice heeft een lang strand van ongeveer 7 kilometer maar ook een indrukwekkend centrum. Het kan er, vooral in het hoogseizoen, erg druk zijn wat resulteert in gezellig drukke terrasjes en een sfeervol centrum. Lees meer 

Kamperen in Nice

In de buurt van Nice kamperen levert veel voordelen op. Je bent binnen no-time op het strand en in Nice heerst in de zomer bijna altijd een lekkere aangename temperatuur. Ook al is Nice een ‘’city that never sleeps’’, toch zijn er campings te vinden in het achterland van Nice waar je toch je rust kan vinden. Het ideale aan Nice is dat het bruisende centrum, de zee en de natuur allemaal binnen handbereik zijn.

Bekijk alle campings in de regio Provence-Alpes-Côte d`Azur

Campings in Nice

De natuurcampings in het achterland van Nice bieden volop natuur en ontspanning. Ook zijn er genoeg familiecampings en avontuurlijke campings te vinden die allerlei activiteiten en tochten aanbieden. Je kunt ook kiezen voor een camping dichterbij de zee. Vaak ben je dan binnen een paar minuten wandelen al op het strand. Wanneer je er niet van houdt om in de zee te zwemmen kun je natuurlijk kiezen voor een camping met een zwembad. Ook die zijn er genoeg in deze regio.

Bezienswaardigheden en activiteiten

De grote stad heeft voor iedereen wel iets te bieden, Nice is namelijk een ontzettend veelzijdige stad. Neem eens een kijkje bij de volgende bezienswaardigheden:

De haven

Wanneer je Nice bezoekt, moet je de haven echt gezien hebben. Hier kun je de duurste grootste jachten zien. Let op dat de terrasjes aan het water ontzettend duur kunnen zijn. De kleuren van de panden aan de kust maken het plaatje compleet. Ook zijn hier veel boetiekjes en winkels te vinden.

Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain

In dit museum vind je de meest bijzondere kunst van Nice. Hier kom je vooral moderne kunst tegen. Het gebouw zelf is erg apart en heeft een futuristische stijl. Bovenop het gebouw vind je een dakterras waar je een verbluffend uitzicht hebt over de hele stad.

La Cathédrale Sainte-Réparate

Deze kathedraal is vernoemd naar de beschermheilige van Nice, de heilige Réparate. De kathedraal stamt uit het begin van de 13e eeuw en wanneer je de kerk bezoekt zal het je opvallen dat er niet is bezuinigd op versiering en goud.

Course Saleya

Deze plaats staat bekend om de verschillende kraampjes waar allerlei dingen worden verkocht. Overdag is het een trekpleister voor toeristen en er worden dan souvenirs en andere (streek)producten verkocht. ’s Avonds verdwijnen deze kraampjes en wordt de plek één groot restaurant. Er is veel verschil in de prijzen, dus laat je altijd goed informeren!

Nice heeft alles!

Nice is de stad met zee, strand, een bruisend centrum, maar ook met natuur en rust. Een kampeervakantie in Nice biedt je alle mogelijkheden. Vooral als je van het strand houdt is dit een perfecte plek. Kies nu een camping dichtbij zee en word iedere dag wakker met de heerlijke frisse zeelucht!