Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Oudenaarde

Oudenaarde is een typisch Belgische stad die altijd bekend heeft gestaan vanwege de wandtapijtproductie. Tegenwoordig staat de stad vooral bekend om zijn bruine bieren en de Ronde van Vlaanderen. Je kunt hier ook goed winkelen en er zijn veel natuurgebieden in de buurt. Op een camping in deze mooie omgeving bij Oudenaarde kan je dus prima vertoeven. Meer lezen
Campings bij Oudenaarde
1 Campings
1 Campings
Afstand

Kamperen bij Oudenaarde

Als liefhebber van een Belgisch biertje moet je zeker naar een camping bij Oudenaarde, want in de stad zitten enkele brouwerijen waar ze heerlijke bruine bieren brouwen. Ook voor de wielerliefhebber is dit een mooie vakantiebestemming, want de Ronde van Vlaanderen loopt door de stad en daarom is er ook een wielermuseum aanwezig. Neem dus zelf ook je fiets maar mee, want in de omgeving zijn genoeg fietsroutes te vinden die door mooie natuurgebieden lopen.

Bekijk alle campings in Oost-Vlaanderen

Onze campings bij Oudenaarde

In de omgeving van Oudenaarde liggen veel leuke campings. Of je nu hiernaartoe gaat vanwege de natuur of omdat je de stad in wilt, je gaat hier sowieso een mooie camping vinden die bij jou past. Er is ook genoeg variatie in luxe campings en in de eenvoudiger natuurcampings. Verder zijn er ook campings die zich richten op gezinnen met kinderen. Wij hebben een aantal mooie plekjes voor je uitgezocht. Kijk dus bij onze campings en boek jouw favoriete locatie!

Bezienswaardigheden in de omgeving van Oudenaarde

Om je wat gezoek te besparen, hebben wij alvast wat leuke dingen voor je opgezocht om te doen en te bekijken als je voor een camping bij Oudenaarde kiest:

Gent

Als je kampeert bij Oudenaarde, dan moet je zeker een dag uittrekken om naar Gent toe te gaan. In deze gezellige stad is de sfeer erg gemoedelijk. Je kunt er goed winkelen, lekker op een terras hangen en er zijn veel mooie oude gebouwen en musea om te bezichtigen.

Bekijk alle campings in Gent

Stadhuis

Dit gebouw komt uit de 16e eeuw en is een prachtig voorbeeld van de Brabantse laatgotiek. In het stadhuis is tegenwoordig een museum gevestigd met zilverwerk en met wandtapijten, waar Oudenaarde bekend van is.

Onze-Lieve-Vrouwekerk van Pamele

Deze kerk is gebouwd in de 13e eeuw, in de stijl van de Scheldegotiek. Er zijn ook wat romaanse elementen terug te vinden.

Centrum Ronde van Vlaanderen

Houd je van wielrennen? Dan moet je hier zeker naartoe gaan. Dit museum is opgezet rondom de Ronde van Vlaanderen en je kunt hier allerlei oude beelden en geluidsfragmenten bekijken en beluisteren. Het is ook een interactief museum, want je kunt zelf ervaren hoe het is om bepaalde stukken te fietsen en je kunt zelfs een sprintje trekken tegen enkele bekende Belgische wielrenners.

Langemeersen

In dit natuurgebied zijn veel overstromingen geweest van de Schelde. Hierdoor is de grond erg vruchtbaar geworden. Er groeien veel bijzondere soorten bloemen en planten en er broeden veel vogels. Je kunt dit gebied bezoeken onder begeleiding van een gids die je van alles kan vertellen over de mooie natuur en de vele dieren.

Dit mag je zeker niet missen, dus boek nu!

Een camping bij Oudenaarde klinkt toch geweldig? In deze mooie regio weet je zeker dat je een heerlijke vakantie gaat beleven. Bekijk onze campings bij Oudenaarde en boek nu!