Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in Madeira zoeken

Madeira is een Portugees eiland, maar ligt redelijk ver weg van het Europese continent. Je vindt het op ongeveer 600 kilometer afstand van de Marokkaanse kust. Het eiland wordt ook wel de drijvende bloementuin van Europa genoemd. Het is niet moeilijk om te begrijpen waarom. Madeira heeft een subtropisch klimaat en de hoeveelheid bloem- en plantsoorten is enorm. Je waant je af en toe aan de andere kant van de wereld. Kamperen op Madeira is dan ook een onvergetelijke ervaring. Het eiland is totaal niet te vergelijken met andere Europese eilanden en daarom zal je dan ook een unieke vakantie gaan beleven. Op onze pagina vind je een uitgebreid overzicht van alle campings in Madeira. Lees meer
Campings in Madeira zoeken
0 campings
0 campings

Oeps... Geen beschikbare accommodaties gevonden

Pas je zoekopdracht aan of verwijder alle filters.

Echt niet alleen voor ouderen

Madeira krijgt nogal eens het stempel van een ouderenbestemming. En hoewel een groot gedeelte van de vakantiegangers inderdaad een bepaalde leeftijd heeft bereikt, wil dit niet zeggen dat het een stoffig eiland is. Integendeel! Oké, als je op zoek bent naar uitbundige uitgaansmogelijkheden en feesten tot in de diepe uurtjes, dan ben je op het verkeerde eiland beland. In alle andere gevallen zouden we zeggen: vooral gaan!

Soorten campings in Madeira

Madeira heeft campings verspreid over het hele eiland. Een camping in Madeira is een echte outdoor beleving! Je kunt kiezen voor een camping aan de kust of een camping in het bergachtige binnenland. Een camping aan de kust betekent echter niet altijd bivakkeren aan een goudgeel zandstrand. In het zuiden vind je dit soort stranden inderdaad. Ga je naar het noorden, reken dan op stranden met rotsen en kiezelstenen.

Op zoek naar de meest comfortabele manier van kamperen in Madeira? Ga dan voor glamping, kamperen met een luxe tintje. Glamping in Madeira verenigt het buitenleven met het comfort van thuis.

Bekijk alle campings in Portugal

Bezienswaardigheden in Madeira

De bezienswaardigheden zijn er eigenlijk teveel om op te noemen. Hieronder een kleine selectie van de hoogtepunten.

Dolfijnen spotten

Het hele jaar door komen er in de wateren rond Madeira dolfijnen voor. Boek een excursie en geniet van een halve dag zonnebaden op een luxe boot, dolfijnen die vrolijk met je meezwemmen en natuurlijk de uitzichten onderweg.

Cabo Girão

Bewandel de hoogste klif van het eiland, wel bijna 600 meter! Op het uitkijkpunt loop je op een glazen plateau waardoor je zo naar beneden kunt kijken.

Sleeën op het asfalt

Laat je in Monte (vlak boven de hoofdstad Funchal) naar beneden roetsjen door twee mannen in witte pakken. Een gegarandeerde slappe lach tijdens deze twee kilometer lange rit.

Santana

Bezoek in dit kleine dorpje de traditionele huisjes met rieten puntdaken. Een groot gedeelte is opengesteld voor publiek. Je kunt er onder andere traditionele lekkernijen uitproberen en kopen

Funchal

Wandelen langs de boulevard, winkelen in het centrum, poncha drinken in een van de vele cafétjes en misschien wel met de kabelbaan naar boven en weer terug. Trek genoeg tijd uit voor je bezoek aan deze gezellige stad!

Enthousiast geworden? Dan wordt het tijd om dit bloemeneiland eens met eigen ogen te zien. Boek bij ons eenvoudig een camping in Madeira en tel af naar een geheel nieuwe ervaring!