Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings in District Setúbal zoeken

De Portugese regio Setúbal ligt vlakbij de hoofdstad Lissabon. Het is een perfecte vakantiebestemming voor de actieve vakantieganger die af en toe ook graag een cultureel uitstapje maakt. De regio heeft een afwisselende natuur en telt veel natuurreservaten. Hier kunnen de flora en fauna ongestoord hun gang gaan. Maar ook de zonaanbidders komen hier niets tekort: in de regio Setúbal vind je meer dan genoeg stranden. Zo kun je lekker een dagje luieren en van de Portugese zon genieten. Een camping in Setúbal is dus ook een prima keuze voor als je een strandvakantie wilt houden. Het weer is hier in de zomer warm, maar nooit extreem heet. Meer lezen
Campings in District Setúbal zoeken
3 Campings

Soorten campings in Setúbal

Setúbal is pas de laatste jaren sterk in opkomst als toeristische bestemming. Het heeft qua ontwikkeling een enorme sprong gemaakt. Je kunt er dan ook op rekenen dat de keuze wat betreft soort camping behoorlijk breed is. Ben jij op zoek naar een grootschalige camping met faciliteiten voor het hele gezin? Of heb je behoefte aan rust en geef je de voorkeur naar een kleine charme camping? De meeste campings in Setúbal zijn voorzien van een zwembad.

Bezienswaardigheden in de regio Setúbal

Behalve de talloze wandeltochten die je in de regio kunt maken, is er ook op cultureel gebied meer dan genoeg te beleven. Wij zetten graag een aantal hoogtepunten voor je op een rijtje:

Het vissersdorpje Sesimbra

Een gezellig plaatsje waar van alles en nog wat valt te beleven. Hier luier je lekker op het strand, doe je aan watersporten en spot je walvissen en dolfijnen.

Serra da Arrábida

Dit kustgebergte stijgt steil op uit zee. De groene bomen en planten steken fel al bij het witte gesteente. Vanaf dit gebergte heb je een mooi uitzicht op Lissabon. In ons aanbod vind je ook geweldige campings in Lissabon.

Cabo Espichel

Deze kaap ten westen van Sesimbra geeft je een verbazingwekkend uitzicht over de Atlantische Oceaan. Het geldt ook als bedevaartsoort en het heiligdom complex is dichtbij de rand van de hoge kliffen gebouwd.

Bekijk alle campings in Portugal

De hoofdstad Setúbal

De gelijknamige hoofdstad van de regio is de op drie na grootste stad van het land. Het is een moderne industriestad en heeft een grote haven. Alhoewel het moderne gedeelte van de stad eigenlijk niet aantrekkelijk is, ligt er in het centrum een stukje historie verscholen. Dwaal hier door de oude straatjes en ontdek de talloze binnenplaatsjes en pleintjes. Onderweg maak je een stop in een ouderwets café en geniet je van een kopje verse koffie.

Wijntoerisme

Setúbal staat bekend om zijn zoete- en muskaatwijnen. Vandaag de dag hebben al veel boeren in de regio prestigieuze internationale prijzen gewonnen. Maar al sinds de Middeleeuwen was wijn een belangrijk en gerespecteerd exportproduct van deze regio. De meeste wijnboeren hebben ook hun eigen wijnkelders en winkels die open zijn voor publiek. Maak tijdens je kampeervakantie dus ook eens gebruik van de gelegenheid om zo’n wijntje te proberen.

Een camping in het Portugese Setúbal is dus dé plek bij uitstek als je sportiviteit met cultuur wilt verenigen. En bovendien in een niet al te drukke regio wilt verblijven. Kijk nu snel in ons aanbod en boek jouw favoriete camping in Setúbal hier!