Campings in Nouvelle-Aquitaine zoeken

CAMPINGS IN NOUVELLE-AQUITAINE ZOEKEN

De Franse regio Nouvelle-Aquitaine is in 2016 ontstaan door het samenvoegen van drie verschillende regio’s: Aquitaine, Limousin en Poitou-Charentes. Het huidige Nouvelle-Aquitaine (door Nederlanders vaak Nouvelle Aquitanië genoemd) wordt vooral gekenmerkt door de agrarische sector. Enkele van de meest bekende wijnen van heel Frankrijk komen uit deze regio vandaan. Het zal je dan ook niet verbazen dat ook de wijnvelden hier in grote getalen aanwezig zijn. En zo vlakbij de kust én de Pyreneeën bestaan er dus verschillende recreatieve activiteiten. Op een camping in Nouvelle-Aquitane is eigenlijk elke dag wel wat te beleven. Lees meer 

Kamperen in Aquitaine

In dit zonnige stuk van Zuid-Frankrijk zit je helemaal goed. Verblijf je namelijk op een camping in Aquitaine, dan heb je meer dan genoeg mogelijkheden voor verschillende uitstapjes. Zo bestaan er in de directe omgeving namelijk meer dan genoeg bijzonderheden die door Moeder Natuur zijn gecreëerd. In de vele grotten die Aquitaine rijk is, zijn behalve de druipsteenformaties ook de prehistorische muurschilderingen indrukwekkend. Ook vind je in Aquitaine vele kastelen, die stuk voor stuk zó uit een sprookjesboek lijken te zijn gestapt.

Bekijk alle campings in Frankrijk

Ideale voor sportieve recreanten

Met al deze historische bezienswaardigheden is de regio erg interessant voor geschiedenisliefhebbers. Maar ook sportievelingen kunnen hier hun hart ophalen. Er bestaan namelijk ontzettend veel watersportmogelijkheden. Vooral surfen is er een populaire bezigheid. Sta je dus in Aquitaine op de camping? Dan ben je ongetwijfeld een groot gedeelte van je tijd in en rond het water! Behalve al die watersporten bestaat er ook gelegenheid om te golfen. Temidden van de prachtige natuur is dat een echt feestje te noemen.

De verschillende campings in Aquitaine

Aquitaine betekent ‘waterrijk gebied’. Niet zo gek, als je bedenkt dat zich maar liefst 250 kilometer zandstrand uitstrekt langs de Atlantische kust. Ben je dus op zoek naar een locatie direct aan zee? Dan heb je wat betreft campings in Aquitaine volop mogelijkheden. Campings Aquitaine a la Plage, zo noemen de Fransen ze. Campings direct aan het strand dus. Met een paar stappen heb je het aangenaam warme zeewater bereikt. Op zoek naar een camping in Frankrijk in Aquitaine? Niet alleen kun je dan kiezen tussen verschillende locaties zoals bijvoorbeeld aan het strand of juist wat meer in het binnenland. De campings kunnen qua omvang namelijk ook flink van elkaar verschillen. Geef je de voorkeur aan rust en dat extra beetje privacy? Kies dan voor een kleine camping in Aquitaine.

Enkele bezienswaardigheden op een rijtje

Zoals al eerder gezegd, is een camping in Aquitaine een ideale uitvalsbasis voor verschillende uitstapjes. De meeste bezienswaardigheden in de regio hebben vooral een historisch karakter. Maar waar nu te beginnen? 

De tuinen van Marqueyssec

Midden in een vallei bevinden zich deze romantische tuinen, die zich uitstrekken rond een kasteel. Met meer dan zes kilometer aan wandelmogelijkheden kun je je hier prima een halve dag vermaken. De bomen in het park worden met de grootst mogelijke zorg onderhouden en zijn zo een echte lust voor het oog. 

Grot van Lascaux

Als je de keuze moet maken tussen het bezoeken van verschillende grotten, is deze een echte must-see. Hij staat namelijk bekend als de rijkst beschilderde prehistorische grot die tot nu toe is ontdekt. En dat te bedenken dat deze ontdekking per toeval is gebeurd in de jaren veertig! De schilderingen hebben vooral dieren als onderwerp. Let wel: de originele grot is niet meer open voor bezoekers vanwege de beschadigingen die dit met zich meebracht. De replica is echter niet minder indrukwekkend! 

Het kasteel van Beynac

Dit kasteel, dat gebouwd werd in de twaalfde eeuw, geldt als één van de best bewaarde van de hele regio Aquitaine. Je kunt het kasteel op eigen gelegenheid bezoeken, maar je kunt je ook laten rondleiden door een gids. Deze vertelt je vanalles over de geschiedenis van het kasteel en de regio in het algemeen. 

La Roque Saint-Christophe

Van deze rots is bekend dat hier al 55.000 jaar geleden mensen woonden. Dit is vastgesteld door de vondst van skeletten maar ook allerlei (gebruiks)voorwerpen. Deze zijn nu allemaal tentoongesteld in de grot zelf. Een echt inkijkje in de prehistorie dus! Behalve dat geeft de rots, gelegen aan de rivier de Vézère je ook nog eens een prachtig uitzicht op de omgeving.

Boek de mooiste campings in Aquitaine

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de historische en natuurlijke schatten van de omgeving? Boek dan een van de mooiste campings in Aquitaine en ga een onvergetelijke vakantie tegemoet! Met een camping in Aquitaine als uitvalsbasis leer je Frankrijk op een geheel andere manier kennen.