Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Dinant

Dinant ligt in het zuiden van België, dicht bij de Franse grens. Dit kleine stadje ligt tussen de rivier de Maas en een grote rots, wat de stad een heel bijzondere sfeer geeft. Vooral in de avond, als de rots, de citadel en de kerk verlicht worden, is de stad prachtig om te zien. En camping bij Dinant is dus een uitstekende keus. De stad is maar klein, dus het is ook erg leuk om in de omgeving op stap te gaan naar de omliggende steden en dorpen, en om de natuur in te gaan. Meer lezen
Campings bij Dinant
1 Campings
1 Campings
Afstand

Kamperen bij Dinant

Als je op een camping staat bij Dinant, ga je sowieso een leuke vakantie tegemoet. Je kunt vanaf hier uitstekend de omgeving gaan verkennen. Ga lekker wandelen in de heuvels van de Ardennen, of ga eens een dagje naar een grotere stad om te winkelen. Dit is ook een heel mooie omgeving om te gaan mountainbiken, kanoën of klimmen. Er is dus voor iedereen wel iets leuks te doen bij Dinant.

Onze campings bij Dinant

In de omgeving van Dinant zijn veel leuke campings te vinden. Je kunt hier terecht met het hele gezin op bijvoorbeeld een gezellige familiecamping. Wil je graag een sportieve vakantie? Kies dan een van de campings die zich richten op allerhande buitenactiviteiten. Er zijn campings met zwembad en omdat je hier in de Ardennen bent, zijn er ook veel kleine natuurcampings in de omgeving. Hier ga je absoluut iets vinden dat bij jou past, dus kijk bij ons aanbod en boek snel!

Vijf dingen die je echt moet doen als je kampeert bij Dinant

Om jou wat werk te besparen, hebben wij vast voor je uitgezocht wat leuk is om te doen als je kiest voor een camping in de omgeving van Dinant.

De Citadel van Dinant

Dit grote bouwwerk is in de 18e eeuw gemaakt door Nederlanders. Het was bedoeld als verblijfsplaats voor soldaten. Je kunt hun vertrekken nog steeds bekijken. Het is mogelijk om je hier rond te laten leiden.

De Collegiale Onze-Lieve-Vrouwekerk

Deze kerk is het gezicht van Dinant. Eerder stond op deze plaats een Romaanse kerk, en nadat deze vernield was door een groot rotsblok, werd de huidige kerk gebouwd in de stijl van de Maasgotiek. De kerk bestaat volledig uit grijze kalksteen.

Abdij van Leffe

Bijna iedereen kent deze naam wel van het bekende biermerk. Al in de 13e eeuw werd dit bier hier gebrouwen. Tegenwoordig wordt het bier ergens anders gemaakt, maar er wonen nog steeds monniken.

Durbuy

Deze stad ligt op iets minder dan een uur rijden van Dinant. Het is het kleinste stadje van België en het heeft veel sfeer. Het is dus mooi om in het stadje zelf te gaan kijken, maar je kunt hier in de omgeving ook veel doen op het gebied van buitenactiviteiten.

Bekijk alle campings in en nabij Durbuy

Namen

In een half uurtje sta je in Namen. Hier kun je heerlijk struinen door het historische centrum. Er zijn veel leuke winkeltjes met mode en antiek en er zijn veel winkels met de lokale delicatessen. Dat wordt dus heerlijk winkelen en smullen in Namen!

Bekijk alle campings in en nabij Namen

Wacht niet langer en boek je kampeervakantie!

Jij wilt toch zeker ook genieten van zo’n heerlijke vakantie in Dinant in de Ardennen? Het is er ontzettend mooi en vervelen is er zeker niet bij. Wacht dus niet te lang en boek je favoriete camping!