Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Durbuy

Het mooie stadje Durbuy ligt in de Belgische provincie Luxemburg. Het is één van de bekendste stadjes in de Ardennen en ook het kleinste stadje van België. Een camping bij Durbuy is een goede keus, want de sfeer in dit middeleeuwse stadje is bijzonder te noemen, met al zijn lieflijke kleine straatjes en de ligging aan de rivier de Ourthe. Ondanks dat het stadje zo klein is, vind je hier veel bars en brasserieën en ook leuke kleine winkeltjes. Meer lezen
Campings bij Durbuy
2 Campings
2 Campings
Afstand

Kamperen bij Durbuy

Als je voor een actieve kampeervakantie kiest, is een camping bij Durbuy voor jou de ideale plek. Er zijn hier in de omgeving namelijk veel mogelijkheden voor outdoor activiteiten. Je kan er paintballen, kanoën, mountainbiken, abseilen en nog veel meer. Ook voor de liefhebber van een rustiger vakantie ben je hier op de goede plek. Je kan een wandeling maken in de bossen en langs de rivier, of lekker niks doen op één van de terrasjes.

Onze aanbod van campings bij Durbuy

Er zijn veel campings in de omgeving van Durbuy. Aangezien je hier in de Ardennen bent, zijn er natuurlijk mogelijkheden te over voor een mooie natuurcamping. Ze zijn er van groot tot klein. Wil je een camping met zwembad? Ook dat kan. En als je met de camper bent, kun je terecht op de camperplaats bij het stadje.

Bezienswaardigheden in en rond Durbuy

Het stadje Durbuy zelf is al erg leuk, maar ook daarbuiten is genoeg leuks te zien en te doen. Hieronder vind je alvast onze hoogtepunten:

Brussel

Op ongeveer een uur rijden van Durbuy, ligt Brussel. De hoofdstad van Europa kun je moeilijk overslaan als je in deze regio op vakantie bent. Het leven van de grote hoofdstad is een mooie tegenstelling met het kleinste stadje van België en dus zeker leuk om naartoe te gaan voor de leuke winkels en de vele bezienswaardigheden.

Bekijk alle campings in Brussel

Durbuy Adventure

Bij dit activiteitencentrum moet je zijn als je een sportieve avonturier bent. Hier kan je van alles ondernemen op het gebied van outdoor activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan mountainbiken, golfen, kajakken, survivaltochten en rijden op een quad.

Parc Topiares

Dit is een bijzonder parkje aan de oever van de rivier de Ourthes. Hier staan allerlei soorten buxussen in vormen van allerlei dieren.

Radhadesh

Het kasteel Petit Somme is tegenwoordig eigendom van de Hare Krishna-beweging. Zij kochten het kasteel en hebben het weer in ere hersteld. Je kunt er op bezoek en een rondleiding krijgen, maar ze geven ook cursussen en je kunt erheen voor een retraite. Je leert tijdens je bezoek ook gelijk wat meer over de Hare Krishna-beweging.

Spa

Deze stad is ongeveer een uur rijden vanaf Durbuy en is je bezoek meer dan waard. Zoals de meeste mensen wel weten, staat de stad bekend om zijn bronnen en kuuroorden. Vroeger was dit het reisdoel van de rijke elite. Hoewel dat nu niet meer zo is, zie je dit nog wel aan de chique gebouwen. Om te ontspannen kun je terecht bij de Thermen van Spa.

Bekijk alle campings in Spa

Boek nu je kampeervakantie!

Dit bijzondere, kleine stadje is echt de moeite waard om naartoe op vakantie te gaan. Er zijn veel campings bij Durbuy dus de keuze is groot. Je zult hier een heel leuke tijd gaan beleven! Boek dus nu!