Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Houffalize

Houffalize is een klein dorpje in de Ardennen. Het grootste gedeelte van de stad is in 1944 compleet verwoest tijdens de slag om de Ardennen. Daarna is het dorpje weer opgebouwd. De ligging van Houffalize is erg mooi en daarom is een camping bij dit plaatje erg leuk. Je zit hier midden in de Ardennen dus de natuur is hier echt prachtig. Bovendien is een camping hier een ideale uitvalsbasis om ook de omgeving verder te verkennen, want er liggen leuke steden in de buurt. Meer lezen
Campings bij Houffalize
5 Campings

Kamperen bij Houffalize

Dit is de ideale bestemming voor een actieve vakantie. Houffalize staat namelijk bekend om het mountainbiken. Hier is jaren achtereen het wereldkampioenschap gereden en nog steeds worden er veel wedstrijden georganiseerd. De omgeving leent zich hier dus uitstekend voor, en dat is een grote reden waarom veel toeristen kiezen voor een camping bij Houffalize. In de omgeving zijn ook veel mooie wandelroutes, dus als je wel houdt van sportief zijn, maar je wilt het iets rustiger aan doen dan mountainbiken, dan is dit een ideale activiteit in dit gebied.

Soorten campings bij Houffalize

In deze mooie omgeving zijn veel leuke campings te vinden. Veel campings richten zich hier op de buitensporten. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een simpele, kleine natuurcamping. Houffalize ligt aan de rivier de Ourthe, dus een camping aan het water behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Leuke dingen om te doen in en rond Houffalize

We hebben wat leuke dingen voor je opgezocht om te doen en te bekijken als je gaat kamperen bij Houffalize:

Sint-Catharinakerk

Dit is één van de weinige gebouwen die de verwoesting van de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd. Binnen ligt een goed bewaard grafmonument uit de 13e eeuw, ter ere van de graaf van Houffalize.

Mountainbiken

Zoals gezegd, is dit een perfecte omgeving om te gaan mountainbiken. Er zijn bij Houffalize zes routes in verschillende moeilijkheidsgraden. Je kunt ook naar ‘Durbuy Adventure’ bij Durbuy voor dit soort activiteiten.

Spa

Deze stad ligt op een klein uurtje rijden van Houffalize en is zeker je bezoek waard. Iedereen kent deze stad wel vanwege het bekende bronwater. Je kunt hier water proeven uit verschillende bronnen en genieten van de prachtige gebouwen die hier staan. Wil je ontspannen? Ga dan naar de Thermen voor de vele baden en sauna’s.

Bekijk alle campings in en in de omgeving van Spa

Rocher du Hérou

Dit is een rotsplateau bij het dorpje Nadrin. Hier is een uitkijkpost vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Je kunt vanaf hier goed zien hoe de rivier de Ourthe door het landschap loopt.

Houtopia

Dit is een attractie speciaal voor kinderen. Hier leren ze in de vorm van een circusvoorstelling over de rechten van het kind. Er is ook een binnenspeeltuin waar ze van alles kunnen ontdekken over het lichaam, voeding, natuur en verkeer. Buiten is ook een speeltuin met klimrekken, glijbanen en springkussens.

Boek snel je sportieve kampeervakantie bij Houffalize!

Kortom, Houffalize is een mooi dorpje in een gebied waar de natuur echt schitterend is. Wil jij een sportieve vakantie? Dan is dit een perfecte keus, dus boek snel!