Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Maaseik

Maaseik is een typisch Belgisch stadje in de provincie Limburg. Het ligt, zoals de naam al doet vermoeden, aan de Maas en is erg populair bij toeristen. Deze stad kun je uitstekend te voet verkennen, maar er zijn ook leuke fietsroutes in de buurt. Met zijn gezellige terrasjes en leuke restaurantjes, kan je je hier prima vermaken. Er is ook genoeg te doen op het gebied van geschiedenis en cultuur, want er zijn mooie musea en prachtige oude gebouwen om te bekijken. Meer lezen
Campings bij Maaseik
3 Campings

Kamperen bij Maaseik

Kamperen op een camping bij Maaseik levert je een geweldige en veelzijdige vakantie op. Hier kan je genieten van het typische Belgische stadsleven op een van de vele terrasje en je kan hier winkelen. Dit kan je in je vakantie combineren met de natuur die je vindt in de buurt van Maaseik. Ga lekker fietsen of wandelen in de Hoge Kempen of snuif cultuur op in de stad en in de musea.

Bekijk alle campings in België

Soorten campings bij Maaseik

Bij Maaseik kun je heerlijk kamperen. Er zijn genoeg opties om een camping dicht bij de stad te boeken, maar je kunt ook kiezen voor een kleine natuurcamping als je dat liever hebt. En Maaseik dankt zijn naam natuurlijk aan de rivier de Maas, dus je kunt natuurlijk ook kiezen voor een camping aan het water. Naast vele campings zijn hier ook twee camperplaatsen.

Wat je echt moet gaan bekijken in Maaseik en omgeving

Maaseik is een mooi stadje waar veel te zien is. Ook de omgeving van Maaseik is erg mooi. We hebben een paar dingen op een rijtje gezet die je zeker zou moeten gaan zien:

Regionaal Archeologisch Museum

Hier leer je van alles over de rijke geschiedenis van Maaseik. Er zijn allerhande archeologische voorwerpen te bewonderen en je kunt hier zelf ook allerlei dingen ondernemen.

De Kerk van Aldeneik

In het dorp Aldeneik, iets buiten Maaseik, staat deze mooie kerk. Hij is gebouwd in de 12e eeuw. De kerk is mooi om te zien en beval verschillende bouwstijlen.

Apotheekmuseum

Hier kun je zien hoe de apothekers van vroeger hun middeltjes maakten. Van kruidendrankjes tot zalfjes tot poeders, het werd hier allemaal gemaakt. Ervaar hoe het er vroeger aan toe ging door de vreemde apothekersbenodigdheden van weleer te bekijken.

Hasselt

Op minder dan een uur rijden van Maaseik ligt de leuke stad Hasselt. Als je kampeert bij Lommel, is dit zeker een mooie stad om ook even naartoe te gaan. De stad heeft een rijke geschiedenis dus in dat opzicht is er van alles te zien. Je kunt hier ook goed winkelen en lekker eten.

Bekijk alle campings in Hasselt

Nationaal Park Hoge Kempen

Dit is een mooi natuurgebied en het eerste nationale park in Vlaanderen. Het landschap is zeer divers. Van naaldbomen tot heide tot duinen, vennen en beken. Dit is een mooi gebied om te wandelen, te fietsen of om te gaan paardrijden. Je kunt dit gebied ook verkennen samen met een ranger. Zo leer je nog meer over de omgeving.

Boek nu!

Klinkt een camping bij Maaseik niet als de ideale vakantiebestemming? Wij vinden in elk geval van wel! Daarom hebben we een mooie selectie gemaakt van campings in de omgeving van Maaseik zodat jij niet meer hoeft te zoeken naar de leukste plekjes. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan snel een kijkje bij ons aanbod en maak je keuze!