Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings bij Hasselt

Hasselt, België, is de hoofdstad van de provincie Limburg. Dit is een mooie plek om op de camping te staan. In deze regio kun je het bourgondische leven gaan ervaren, want in Hasselt zijn veel goede restaurants en bars te vinden. Het centrum is gezellig en compact, waardoor je geen grote afstanden hoeft af te leggen. Het winkelaanbod is hier ook goed om eens een dagje te gaan shoppen. De stad ademt een gezellige sfeer. Meer lezen
Campings bij Hasselt
4 Campings

Kamperen bij Hasselt

Een camping bij Hasselt geeft je pas echt een vakantiegevoel. Je kunt in de omgeving naar hartelust fietsen en wandelen. En natuurlijk kun je ook de stad in waar je lekker op een terrasje kunt genieten van heerlijk eten. Hasselt staat namelijk bekend als de stad van de smaak. Wil je ervaren hoe het is om een bourgondiër te zijn? Dan moet je dus zeker naar een camping bij Hasselt.

Ons aanbod van campings bij Hasselt

Ben je een stadsmens of wil je eens een leuke stedentrip maken? Kies dan voor een camping dicht bij de stad. Wil je liever wat meer rust? Of ben je meer een fietser of een wandelaar? Er zijn ook genoeg campings die iets verder van Hasselt af liggen en waar je kunt genieten van de natuur. Ook met de camper kun je hier terecht want er zijn ook enkele camperplaatsen.

Bekijk alle campings in België

Bezienswaardigheden in de omgeving van Hasselt

We hebben alvast wat hoogtepunten in Hasselt en in de omgeving van Hasselt voor je opgezocht. Dit zijn de vijf dingen die je zeker moet zien:

Japanse tuin

Aan de rand van het centrum ligt deze prachtige tuin, als symbool van de band tussen Hasselt en de Japanse plaats Itami. Het is hier een oase van rust. Het park is maar liefst 25.000 vierkante meter groot. Bewonder de koikarpers en prachtige planten en doe mee aan de Japanse theeceremonie.

Abdij Herkenrode

Deze abdij ligt in een schitterend natuurgebied. De abdij zelf is erg mooi, maar de omgeving ook. Er is een museum gevestigd, en je vindt hier kruidentuinen en inspiratietuinen. Er is ook een winkeltje waar je lokale producten kunt aanschaffen.

Sint-Quintinuskathedraal

Dit bouwwerk kan je zeker niet overslaan als je in de buurt van Hasselt bent. De bouw van deze kathedraal duurde maar liefst acht eeuwen en zit vol met mooie details zoals glas-in-lood en waterspuwers.

De Wijers

Dit grote gebied is prachtig om doorheen te fietsen of om er te wandelen. Je kunt er zelfs een langeafstandswandeling maken van maar liefst 76 kilometer. Maar je kunt ook wat rustiger aandoen met een korte wandeling natuurlijk. Je vindt hier veel vijvers en vogelkijkhutten. Neem dus zeker je verrekijker mee.

Beiaardtoren

Ga de toren op en leer van alles over klokken en uurwerken en geniet ook nog eens van een adembenemend uitzicht over de stad Hasselt.

Boek snel!

Klinkt dit niet als een heerlijke vakantie? Wij vinden van wel. Daarom hebben wij de beste en mooiste campings voor jou uitgezocht. Kijk bij ons aanbod en boek de camping van jouw keuze!