Campings in Wales zoeken

CAMPINGS IN WALES ZOEKEN

Wales maakt deel uit van het Verenigd Koninkrijk, maar heeft een eigen taal, vlag en bestuur. In Wales vind je grote steden zoals Cardiff, Swansea en Newport. Wales staat vooral bekend om indrukwekkende landschappen, maar ook om de klassieke dorpjes en kastelen. Wales heeft over het algemeen een bergachtig landschap en groene heuvels. Het gematigde zeeklimaat van Wales zorgt ervoor dat de temperatuur in de zomer zo rond de 20 graden ligt. En altijd prettig; de prijzen in Wales liggen over het algemeen iets lager dan in Nederland. Lees meer 

Populaire bestemmingen in Wales

Kamperen in Wales

Wales is een historisch gebied. De omgeving met de kastelen en klassieke dorpjes nemen je even mee terug in de tijd en de schilderachtige landschappen maken het helemaal af. Wales heeft een aantal grote steden, dus is geschikt voor mensen die af en toe een stad willen bezoeken. Voor de mensen die de natuur in willen is Wales ook geschikt. Buiten die grote steden heeft Wales namelijk een woeste omgeving met prachtige natuurverschijnselen. Daarnaast biedt Wales geweldige bestemmingen voor wandelaars en fietsers.

Campings in Wales

In Wales vind je veel bijzondere campings, dat komt mede doordat ze vaak liggen in de bijzondere omgeving. Vaak hebben de landschappen iets sprookjesachtigs. Campings in Wales liggen in de pure natuur en zijn vaak wat kleiner. Daarnaast kun je natuurlijk ook kiezen voor een camping aan zee zodat je iedere ochtend opstaat met een heerlijke zeelucht en een mooi uitzicht. Er zijn campings in Wales die geen kinderen toelaten, dus let daar goed op bij het boeken van een kampeerplek.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Kastelen

Wales barst van de kastelen, waarvan je sommige echt moet hebben gezien tijdens je bezoek aan Wales. In het noorden van Wales vind je het Beaumaris Castle. Kastelen die verder zeker de moeite waard zijn om te bezoeken zijn Caernarfon Castle, Harlech Castle en Conwy Castle. De kastelen nemen je mee terug in de tijd en geven een goed beeld van hoe de mensen er vroeger leefden.

St. David’s kathedraal

Deze kerk ligt in het kleinste plaatste van het Verenigd Koninkrijk en is al in de 12e eeuw opgericht, vernoemd naar de heilige David. De kathedraal bestaat uit een kerk en een klooster. Ieder jaar wordt in Wales nog altijd de sterfdag van de St. Davids herdacht. Deze vindt plaats op 1 maart.

Snowdonia National Park

Dit park ligt in het noorden van Wales en de naam ‘’Snowdonia’’ komt van de Snowdon Berg die ook gelegen is in het park. De berg is 1085meter hoog en daarmee de hoogste van Wales. In het park wordt veel gefietst en gewandeld. Het park heeft een indrukwekkende omgeving met veel afwisseling tussen meren, bergen en stranden.

Bezoek het woeste Wales!

Wales heeft afwisselende landschappen en prachtige kastelen. Ook al zien veel mensen Wales als hetzelfde als Engeland, Wales heeft wel degelijk een hele duidelijke eigen identiteit. Wales is erg geschikt om te wandelen en te fietsen. Daarnaast zijn er veel historische bezienswaardigheden die je niet mag missen als je Wales bezoekt. Voor een vakantie in een sprookjesachtig, middeleeuws landschap boek je een camping in het woeste Wales!