Logo Campings.nl Logo Campings.nl
  • Actueel & betrouwbaar
  • Direct boeken
  • Lage prijzen

Campings zoeken in Murcia

In het zuidoosten van Spanje vind je Murcia. Een plek waar je om veel verschillende redenen eens een vakantie naar zou moeten boeken. Ga je er op de camping staan, dan kan je zowel de geneugten van de stad, als al het mooie van de omgeving meepakken. Murcia heeft namelijk alles te bieden wat Spanje mooi maakt, maar dan nog veel meer. Kijk daarom rondom de stad eens naar ideale vakantiebestemmingen in de provincie Murcia. Meer lezen
Campings zoeken in Murcia
1 Campings
1 Campings
Plaatsen in Murcia

De provincie Murcia

Hoewel de stad zelf al tot de grotere en aantrekkelijkere van Spanje behoort, is heel de provincie een interessante ontdekkingstocht te noemen. Het gebied werd al in de tijd van het Arabische gouden tijdperk in Spanje gesticht als stad en emiraat. Daarvan zijn nog altijd sporen terug te vinden. Ook de andere volkeren die hier door de eeuwen heen heerschappij hebben gevoerd hebben mooie kenmerken achtergelaten die je vandaag de dag graag wilt bezoeken.

Bekijk alle campings in Spanje

Soorten campings in Murcia

De campings in Murcia zijn in vele categorieën in te delen. Zo is bijvoorbeeld een groot deel natuurlijk een strandcamping te noemen. Dit is logisch aangezien het strand nooit ver weg is. Dit zorgt bijvoorbeeld ook dat er ruimte is voor een naturistencamping. Daarnaast zijn er natuurlijk ook veel gezinscampings waar bijvoorbeeld ruimte is voor een zwembad en waar in sommige gevallen ook de hond mag worden meegenomen. Tot welke doelgroep je ook behoort, je kunt altijd een camping erbij vinden!

Bekijk alle camping aan zee in Spanje

Interessante bezienswaardigheden in Murcia

Murcia is niet alleen maar aantrekkelijk door zijn warme weer en zijn ligging nabij de zee. Er zijn ook allerlei andere leuke plekken in en om de stad waar je naartoe kunt gaan en veel plezier kunt beleven. Voorbeelden hiervan zijn:

Kathedraal van Murcia

Bezoek je een stad in Spanje, dan kom je bij een kathedraal uit. Toch blijft elke kathedraal weer even adembenemend!

Klooster van de Fuensanta

Dit klooster is misschien wel de meest bezochte plek in de stad. Dat is natuurlijk niet voor niets.

Plaza Cardenal Belluga

Een stad leer je pas echt goed kennen als je op zijn pleinen komt. Hier zie je in één oogopslag de bijzondere architectuur en de mensen die zich in de stad bewegen bijeen.

In de omgeving

Ook rondom Murcia is van alles te beleven, zowel op het gebied van steden als in de natuur. Enkele leuke ideetjes zijn:

Elche

De meest nabij gelegen stad is Elche. Wanneer je Murcia al enkele keren hebt bezocht kan je binnen een uur rijden iets heel nieuws zien.

Parque Regional Sierra la Pila

Wil je weg van zowel de stad als het strand? Zoek dan dit park dat op een uurtje van Murcia ligt eens op.

Sierra Espuña

Lekker wandelen of fietsen door de heuvels? Ga je iets ten zuiden van Murcia kijken, dan kom je de Sierra Espuña tegen!

Vakantie vieren in Murcia

Wil je nu eens een echte zonvakantie vieren die meer inhoudt dan alleen maar op het strand liggen, dan is de zuidoostelijke stad Murcia perfect voor jou. Je hebt hier alles wat je maar kunt wensen op het gebied van architectuur, cultuur en lekker eten. Wil je eens een dagje iets anders, dan kan je overal in de omgeving de mooiste natuur vinden. Eigenlijk kan je nu nog maar één ding doen en dat is direct een camping in Murcia boeken!